perjantai 11. marraskuuta 2011

Ensimmäinen päivitys...

Mielessä on jo jonkin aikaa ollut blogin perustaminen,mutta rohkeus on puuttunut, päätin nyt ottaa askeleen eteenpäin ja aloittaa kirjoittelun..suurin kynnys on ollut kuitenkin omien käsitöiden kuvaaminen ja muille näyttäminen. Minäkin kun sinne facebookkiin olen koukkuun jäänyt ja muutaman ihanan ryhmän sieltä löytänyt, niin rohkaistuin siellä Ompeluelämää ryhmässä julkaisemaan joitakin ompeluksiani. Ja tietenkin ihan huomaamattani olen myös jäänyt koukkuun siellä oleviin kirppareihin, ongelman ei onneksi ole että ostaisin sieltä hirmuisesti kaikkea, lähinnä seurailen, toisinaan jotkut vaatteet suorastaan huutavat päästä juuri meidän lapsien päälle:)


Ompelemisen aloitin vuonna 2008,kun sain ensimmäisen ompelukoneen ja pikku hiljaa olen uskaltautunut kokeilemaan monimutkaisempia vaatteita. aplikointi näyttää olevan vielä tulevaisuudessa, ensimmäiseksi pitäisi hankkia sopivat tarvikkeet ja rutkasti lisää kärsivällisyyttä.. jossain vaiheessa sitten:)

 Ajattelin tähän ensimmäiseen päivitykseen laittaa muutaman aikaisemmin tekemäni ompeluksen, josta näkee hyvin omaa kangas- ja värimakua:) (esikoinen kyllä sanoo jos joku kangas on ihanaa ja kertoo haluavansa siitä jotain...)

 Tässä ensimmäisenä metsolan apilajoustofroteesta mekko valkoisella osittaisella trikoovuorella. Ostin vaippojen ompelua varten nepparipihdit ja niitä pitää tietenkin käyttää aina kuin mahdollista, napit olisivat kyllä tehneet erilaisen ilmeen,mutta nuo nepparit laittaa niin nopeasti ja kestävät paremmin.
 Neidille 80 cm takki uusimman ottobren tikkitakkikaavast muokattuna, esikoiselle tein myös 98 kokoisena, siihen olen tyytyväinen,mutta en tähän hätään kuvaa siitä löytänyt. Tämä takki huutaa vielä muutamasta kohdasta ratkojaa,mutta kun eivät käyttöä haittaa niin saavat vielä olla:) kangas kodin ykkösestä ostamaani pussilakanakangasta,vuorina ruskea fleece eurokankaasta. esikoisen takkiin tein vielä (alla) ruskean fleecekaulurin ja paikallisesta kangaskaupasta ostamastani keltaisesta velourista pipon. ja tietty vielä settiin kuuluu ruskeat lapaset:)


Kuvassa myös lahjaksi tekemäni pussukka, tämä meni ystäväni koululaistytölle synttärilahjaksi, kaavaan keksin omasta päästä, seuraavaan pussukkaan tiedän jo monta parannusta..
 Kestovaippojen ompelusta innostuin kuopuksen kanssa, tässä muutamia:) esikoisen kanssa olin vielä sitä mieltä että en ikinä osaisi sellaisia ommella...hyvin on toiminut. taskut meillä suosiossa tässä vaiheessa, aluksi tein pelkästään sisävaippoja. Osiin olen kaavan tehnyt itse ja osaan olen ystävältä saanut lainaksi kasan kaavoja ja niistä muokannu hoikalle sopivaksi.

Sampsukasta ostamastani pöllöinterlockista tehty liivimekko, tässä vaiheessa en viel ollut saanut facebookin sydänpyllyistä vaihtarina tipumekkoa joka sopi malliltaan täydellisesti käyttäjälleen ja en siksi vielä osannut tehdä sopivan kokoista, tästä tuli siis hieman leveä meidän pienelle hoikalle neidille ja mekko odottelee jossain olevaa  käyttääjää meidän vaatehuoneessa:)


Toivotan iloisia lukuhetkiä blogini parissa,jota yritän säännöllisesti päivittaa:) nyt tosin on vaiheessa itselleni kutomisjuttuja jotka kestävät pikkuisen pitempään valmistua, kun mukana häärää innokkaita apulaisia pitkin päivää..<3


2 kommenttia:

  1. Kävin ja ajattelin jättää puumerkkiä käynnistä. Kivan näköisiä ompeluita !

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) saitkin kunnian olla ensimmäinen kommentoija :)

    VastaaPoista