keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Muutamia vaippoja akuuttiin hätään sekä ikasyrin paketin tuhoamista osa 1.

Nyt sain vihdoin itsestäni, häpeän *nolona* tunnustaa kertisteleväni tällä hetkellä enemmän kuin kestoilen, tähän pitää saada muutos mahdollisimman nopeasti. Sarjatuotantona näitä saa enemmän valmiiksi,vaikka eri iltana nepit laitoinkin, on muuten hidasta hommaa nepittää 4 vaippaa :) käsi ei oikein vieläkään ole yhteistyökykyinen, siihen pitääkin tulla parannusta, saan paaljon enemmän iloa irti käsitöistä:)

Ostin ikasyriltä kuun alussa salaisen paketin ja tilasin samalla sydänauto- sekä sydänvelouria. Aloitin näistä kankaitten tuhoamisen. Edellisenä iltana piti neidille saada synttäreille sekä muskarin joulujuhliin uusi liivari (80 cm), sekä leikkimaahan uudet housut 80 cm. Sydänvelourista leikkaisin myös esikoiselle housut(valmistuvat kunhan saan lisää valkoista resoria). Meillä siis jouluna pukeudutaan sydämiin,kuten varmaan monessa muussakin perheessä:) Sydänautosta valmistui kaavalla 104  cm housut, jotka sovituksen jälkeen ja kerran käytön jälkeen äiti totesi liian leveiksi. Housut ovat tällä hetkellä sovituksessa ja saattavat matkata toiseen kotiin sopivammalle käyttäjälle.

 Tässä kuvassa housut ruskean paidan kanssa,valkoisen kanssa näyttävät vieläkin ihanammilta:) tuli sen verran hurja irvistys että en uskaltanut koko kuvaa laittaa.

 Tässä vielä kuva saamastani salaisesta paketista :)Punaisen pallointerlockin vaihdoin Kameleont designin ruskeaan apilatrikooseen ja violetin tähden punahilkka trikooseen. vaikka kankaat eivät ihan omaan makuuni osuneetkaan, fbssä muiden saamia paketteja seuranneena hyvällä tuurilla voi saada sellaisen paketin,jossa kaikki kankaat ovat mieluisia:) ehkä ensi kerralla tällainen osuu itselle:)

Lopuksi vielä murheen kryynihaalarit 80 cm, ottobren mustikkahaalarin kaavalla  tehty, kankaana Sampsukalta tilattu bambutencel joustofrotee. kokeilin kyseistä kangasta muuhun kuin vaippojen ompeluun ja taidan jatkossa käyttää vain vaipoissa. Kangas on ihanan pehmoista,mutta nyppyyntyy suht nopeasti ja siihen ei kyll hyvällä tahdollakaan saa taskuja:( suuret suunnitelmat oli tehdä Metsolan pinkistä sunraystä puolikuun muotoiset taskut,mutta suunnitelmaksi jäi...toisiin haalareiin sitten. kun sain vihdoin purettua taskut pois, piti vetoketju saada heti ja kun paikallisessa ei ollut kuin 50 cm pinkkivetoketju ompelin se tuohon kiinni ja katkaisin ylimääräiset pois pääntien kanttausta tehdessääni.Jouduin ottamaan sisälle olkapään saumasta ja samalla mallasin oikeaa korkeutta huomasin pitäväni vetoketjun kahvaa kädessäni...voitte uskoa että suusta ei tullut kovin kauniita sanoja. Onneksi tunnin yrittämisen jälkeen ja fbn ihanien ompeluelämää-palstalaisten neuvoilla sain vetoketjun takaisin ilman purkamista. Uhkasin jo heittaa haalarit roskiin jos en kahvaa saa paikalleen, ei tarvinnu onneksi:) lahkeensuun resorista tuli pikkasen löysä, sitä joudun vielä kiristämään,mutta muuten lahkeista tuli sopivan pitkät. Lapsilla meneillään askeltikastreenit, saivat pikkasen purettua energiaa, isännän treenikassista kaivetut:)alkaa meidän neidillä tuo korukiinnostus heräilemään, tuossa tosin äidin katkinainen ketju,ehkäpä pukki tuo neidille oman...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti