perjantai 9. joulukuuta 2011

Palmikkovillasukat, inanapuku osa 2. sekä pari pikalakkia

Tällä kertaa uskaltaudun laittamaan kuvia kutomistani villasukista, siis meillä päin mistä olen kotoisin puhutaan kutomisesta eikä neulomisesta, vaikka olenkin jo jonkin aikaa asunut ihan eri paikkakunnalla, ei tämä verbi suuhuni vain sovi, eli kun puhun tässä blogissa kutomisesta, välineenä on puikot :)

Nämä villasukat ovat sellaiset että ensimmäinen on marinoitunut pahvilaatikossa jonkun vuoden enkä silloin jaksanut innostua toisen tekemisestä heti perään, nyt kuitenkin äitini antaa joka kyläilyreissulla jotain tavaroita mukaan ja oli tällä kertaa päättänyt luopua kaiksita villalangoistaan. Tämä villasukka eksyi ohjeineen tänne ja nyt kun tämä kutomisinnostus on päällä, ajattelin tehdä toisen valmiiksi.ongelmaksi muodostui se, että lanka ei riittänyt toisen sukan tekemiseen ja jouduin ostamaan uuden kerän 7 veljestä ja kuten kuvastakin näkyy että värisävy ei ole ihan sama.pysty kyllä elämään asian kanssa, ystäväni ehdotti että tekisin vielä yhden sukan ja keksisin toista käyttöä ensin tekemälleni sukalle. nyt kuitenkin tuntuu siltä että mielummin siirryn takaisin hetkeksi säärystimien kimppuun:) Lanka pirulainen jäi päättelyn jäljiltä kuvaan...;)


Sukassa takana siis joustinta ja tuossa on vielä lähikuva palmikosta. Yllättävän mukava tehdä ja suht helppo kun alkoi jo oppia kuvion. ohje on modan edeltäjästä novita lehdestä, valitettavasti lehden numero ei näy kopiossa jonka olen silloin joskus ottanut, saattaa olla jopa 90-luvun puolella, joo eli olen siis vanha;)

Tässä malliesimerkki, älä ota koskaan jo käytössä olevasta puvusta kuvaa...pikkasen kurttunen, ja kaiken lisäksi vielä tuossa housujen resorissa on tahra...on ollu aktiivisessa käytössä. Tämä siis inanpuku osa 2. paita on ottobren villi viikinkin ohjeella 98 cm, hihat ja helmaa pidentäen, vielä kun saisi helman ommeltua niin olis oikeesti valmis, mutta kun piti saada nopeasti käyttöön niin on käytöstä vaikeampi ottaa ja viimeistellä, yritän saada sen kuitenkin jossain vaiheessa tehtyä. Kangas siis luonnonvalkoista merinovillaintelockia myllmuksuilta ja resorin väriksi muotoutui vihreä osaksi siitä syystä että luonnonvalkoista ei ollu tarpeeksi ja menin antamaan käyttäjälle vapauden valita värin olemassa olevista resoreista:) pirteän näköinen tuli!

Lopuksi vielä maanantain pikaompelu:) Lakki vihreästä Metsolan apilajoustofroteesta [kangashamstereista (=facebookin ryhmä)]sisäpintana valkoinen fleece paikallisesta kangaaskaupasta. Päätin sitten puoli tuntia ennen esikoisen muskaria, että eipä hänellä ole takkiin sopivaa lakkia ja vartissa surautin alla olevan lakin. Pestä en kyllä ehtinyt,mutta toivon että ei kovin paljon ole jäämiä kankaassa....

Vielä yhden lakin tein, senkin pikaompeluna ts. lapset suhaa vieressä. Mustasta fleecestä dinolakki, paikallisen kangaskaupan antimia taasen:) Esikoinen kummasteli että ompas hänellä jo monta dinolakkia, miksi äiti mulla on niin monenvärisiä...:) Äiti tietty selittämään että onhan sulla monta talvipukuakin..pitää jokaiseen olla sopivan värinen lakki. Selitys tyydytti;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti