tiistai 10. tammikuuta 2012

Kettu-takki neidille

Heräsin todellisuuteen loppuviikosta ja tajusin että vaikka talvi on vasta tullut niin kevät saattaa olla ovella nopeammin kuin arvaankaan. Päätin tehdä muistin virkistykseksi yhden takin kevättä ja pikkupakkasia varten.Kangs siis Ikean valikoimista Annamoa-nimistä. Kaavana Ob:n 6/2011 Tinttiina ilman karvareunusta,vuorena valkoinen fleece,ompelujärjestys oli kyllä ihan omasta päästä ja sen kyllä näkee lopputuloksessa, seuraavaan teen muutaman asian eri tavalla niin voin olla lopputulokseen tyytyväinen. En malttanut olla tekemättä takkia vaikka vetoketju onkin aavistuksen liian lyhyt, pitempää ei ollut enkä enää illalla kangaskauppaan päässyt. Onneksi tässä takissa on kyse pikkuasioista:)Takki on kokoa 92 cm, eli ei taida vielä meidän neidille keväällä sopia,kuten kuvasta näkyy:)(lisähuomiona yllättäen meillä kodinhoitohuoneen ovi auki, siellähän se kodin siistein paikka on...) Laitamme siis takin odottelemaan ensi vuoden kevättä tai jotakuta toista käyttäjää:) vink vink;) (lisätietoja saa halutessaan)Tässä takissa siis tein ketun eteen ja puput taakse, ompelun aikan olin sitä mieltä että tein virhetikin,mutta kun näin takin valmiina, käy se kettu tuohonkin. Toiseen hihaan olen erityisen tyytyväinen, kuvio sattui siihen mainiosti:) Siitä vielä kuva erikseen.
4 kommenttia:

 1. Tykkään! Mulla on kanssa Kettutakki, mutta pojalle. Piti vaan satuttaa niihin kohtiin, että valmiiseen takkiin tuli vähän vähemmän vaaleanpunaista :)

  VastaaPoista
 2. Viimeksi Ikeassa minäkin hypistelin tätä kangasta takkia siitä minäkin suunnittelin, mutta jätin hyllyyn. Tää on kyllä hieno. Täytyy vielä itsekkin miettiä uudelleen.

  VastaaPoista
 3. kiitokset Saija ja Sanna:) mulla on myös pojalle tästä takki, laitoin ketun taakse, se tulikin sattumalta niin että juuri kun vaaleanpunainen kohta on kankaassa niin helma tuli vastaan, eli siihen ei paljoa vaaleanpunaista tullut. ei tosin olis häntä kylla haitannut:ostin kirppikseltä vaaleanpunaiset crocksit,meinasin niitä neidille kunhan kasvaa, meidän herra totesi,että äiti,ostitko minulle uudet crocksit, ihanat! näemme siis kenellä ne on jalassa ensi kesänä vai odottavatko kaapissa kunnes neidille käyvät;)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana takki! Harkitsin viikko sitten ikeassa ostavani tota kangasta ja tekeväni siitä itselleni takin, mutta tuumasin sen olevan minulle liian lapsellinen. Nyt harmittaa, ois ehkä sittenkin pitänyt..

  VastaaPoista