perjantai 13. tammikuuta 2012

tiellä tähtiin haalarin kyydissä

Monet on tehny viime aikoina haalareita lapsilleen, aluksi ajattelin että ei meillä tarvita,mutta tuo vihreä tähti velour suorastaan huusi tuolla pinossa päästäkseen ompeluun ja hetken mielijohteesta kysyin esikoiselta että haluaako haalarin, ilmoitti haluavansa:) seuraava kysymys oli että vetoketjulla vai nepeillä. Hän halusi molemmat:) piti ilmoittaa että vain toisen saa,valinta osui sitten neppien kohdalle. Halusin haalareista suht kaposet ja siksi päädyin käyttämään jo aiemmin piirtämääni 92 cm  kaavaan Ottobre-lehden jump-in haalarista. Okei, tunnustan että laskuus iski ja en jaksanu piirtää uutta kaavaa;) hihoihin,lahkeisiin ja olka-haarusväliin lisäsin senttejä,muuten pidin kaavan samana. Hupun piirsin lisäksi erästä hupparia mallin käyttäen. Hupun ompeluun käytin ohjetta Ruttu-Nutun blogista ja omaa jonkinlaista maalaisjärkeä.Sen verran oikaisin,että en ruvennut hupun vuoren kääntöaukkoa käsin ompelemaan vaan ihan suoralla ompelin läheltä reunaa kuin vuorillista pipoä tehdessä.  Hupussa poikkesin omalta mukavuusalueeltani käyttämällä toista tähtikangasta vuorina. Vanha minä olisi tehnyt hupun vuorin valkoisesta trikoosta,onneksi uskalsin,lopputulokseen olen tosi tyytyväinen,jännitin eniten hupun kiinnittämisessä sitä,että miten saan neppilistan ja hupun reunan siistiksi, yllättävän hyvä lopputulos ensikertalaiselta:) Hupustakin tuli oikean kokoinen:) Huomasin kankaassa ommellessani joitakin viiruja, mutta päätin että ne eivät menoa haittaa,koska niitä on vain muutama,ostin kankaan joulukuussa jnyltä Ruotsista:)Esim. alimmassa kuvassa on yksi sellainen haarasauman vasemmalla puolella...4 kommenttia:

 1. Voi miten kivan näköinen! Istuu kyllä hyvin ja on niin kivan pirteä! Vau!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Oot kyllä taitava ompelija! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva haalari! Mie olen miettiny samanlaisen tekemistä ja nyt näytinkin Onnille tätä kuvaa niin "haluan, mutta niin että se on pelkkä takki" Ääh, eli se siitä :-D Mutta siis tosi hieno haalari on!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset Anna,Anni ja Mirka:) lämmittää mieltä, muutaman tunnin tuli väkerrettyä. itse asiassa ei olekkaan liian kapea kun laittaa sopivan aluspaidan alle eli teepparin:)

  VastaaPoista