maanantai 2. huhtikuuta 2012

Pipojapipojapipoja...

Ompelin jo tuossa aiemmin muutaman pipon valmiiksi,nyt tein muutaman lisää ja sain ne viimeisteltyä. Lisää on myös leikattuna. Osa pipoista tulee omaan käyttöön ja osa menee myyntiin paikalliselle kevätkirppikselle testimielessä:)

Vasemman puoleinen on noin 50 cm päähän sopiva ihan tavallinen neliöpipo pelkillä sivusaumoilla, kangas Liandlon kultakutri jerseytä, sivulla oleva merkki Hanhelista.

Sienipipo neidille eli 46 cm päähän sopiva, kangas kaverilta vaihtarina, valmistajasta ei muistikuvaa, nopea googlettaminen ei auttanut asiaa. Aivan ihana kangas, viime kesästä asti säästin varta vasten neidin pipoa varten:) tästä samanlaisesta,mutta sinivihreästä on esikoiselle pipo odottamassa kesää ja nyt pääsevätkin samiksien kanssa ulkoilemaan;)

Sydänpipo omaan päähän 53 cm pieni eli pari senttiä pienempään päähän sopiva,kangas Liandlon sydän trikoota. Harmittaa etten saanut kangasta riittämään omaan päähän sopivaksi, olisin mieluusti ottanut tästä pipon käyttöön.

Vihreästä  jnyn konejerseystä  tein 3 pipoa(kuvassa vain 2), kaksi 51 cm päähän sopivaa sekä yhden pienemmän noin 1 v päähän sopivan.

Keksin aiempiin tekemiini pipoihin verrattuna muutaman muutoksen, en ommellutkaan taitteen viereen ollenkaan kaksoisommelta vaan jätin sen kokonaan pois, sekä siirsin merkin sivuun sivusauman etupuolelle ja toiselle puolelle. (kts. alla olevat kuvat) Vuoren ompelin myös eri tavalla, ompelin osan saumasta nurjalta puolelta ja jätin vain pienen kääntöaukon, aiemmin ompelin koko kääntöaukon niin,että sauma kokonaan näkyy pipon sisäpuolella. Tällä tavalla saan paljon siistimmän näköisen, eikä tarvitse miettiä että purkaantuuko se saumurin sauma vai ei:) Vanha juttuhan tämä on mutta nyt keksin itse käyttää sitä tässä kohtaa...:D


 Varsinaista kaavaa näihin pipoihin ei ole vaan olen leikannut pipon tietyn kokoiseen päähän sopivaksi. Olen huono piirtämään kaavoja samaa mallia montaa kokoa, joten tässäkin tapauksessa koin helpommaksi leikata mutu tuntumalta, näissä se on hyväksi todettu tapa..

Alla testiversio neidin piposta, piti viime syksystä isontaa kaavaa ja tein sen neidin päätä apuna käyttäen, taisi tulla narut pikkasen taakse,ne on kyllä samassa kohtaa molemmat vaikka kuvassa eivät ole. Kokeilen itselleni uutta tapaa tehdä narut lakkiin, vanha taita,ompele ja käännä on niin hitsin hidasta,että ajattelin kokeilla vain taittaa kangas ja ommella reunat, kuten lopputuloksesta näkee,että ei ihan putkeen mennyt, liian leveät ja tönköt, pitänee kokeilla vielä kapeammalla taitoksella tai palata vanhaan hitaaseen tapaan..jos jollakulla on parempi idea niin otan ilolla vastaan:) Tähän lakkiin kaavan olen itse Mikun lokista otetusta kaavasta pikkasen muokannut, tein takasaumasta kaarevan,että istuisi takaa paremmin eikä lörpötä niskasta. Jostain syystä saan näin lakista paremman näköisen omien lapsieni päähän:)

Mutta onneksi pipojen ompelu on helppoa ja mukavaa kun saa niin nopeasti valmista:)

Pari pipoa lisää: vasemman puoleinen neidilla kesäksi, vuori on myös sienitrikoota. Oikeanpuoleisesta piti tulla esikoiselle kevätpipo,mutta pienihän siitä tuli... ihan vaan eurokankaan mustasta joustofroteesta:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti