lauantai 7. huhtikuuta 2012

Synttärijuhlin mekko sekä lahja

Kävimme eilen synttärijuhlilla ja aamulla keksin yhtäkkiä että neidille pitää tehdä uusi mekko juhliin, edellinen juhliin sopiva oli jo käynyt pieneksi. Jonkin aikaa lehtiä selattuani totesin että puuvillamekkoa en lyhyessä ajassa saa tehtyä joten valitsin ohjeeksi lehdessä  Ottobre 6/2010 olevan Minnie liivimekon. Tilasin viime kuussaikasyriltä mangon väristä sydänvelouria(tämä siis yksi niistä hamstrauksista, joita tuli tehtyä, myös ruskeaa piti saada) ja se hyvinkin kutsuvana oli laatikossa päälimmäisenä ja kevät fiiliksissä päätin käyttää sitä. Ohjeessa oli pienin oko   92 cm,joten siitä nopeasti muokkasin pikkasen pienemmän. Lopputuloksesta tuli raikas, mietin jonkin aikaa kanttauksen väriä, päädyin kuitenkin valkoiseen,koska se näytti mielestäni kaikkein keväisemmältä, kangasta jäi vielä, jos siitä vielä jotain saan niin saatan valita pinkit :) Ohjetta luin kaksi lausetta ja päätin että toisena en ompele pääntien kanttausta vaan toisen olkasauman.Näin lyhyellä aikataululla ajattelin että on helpompi tehdä tutulla tavalla:) Harmiksen joudun toteamaan että pesun jälkeen taitaapi olla pieni jo tämä ihanuus, aavistuksen pienensin kaavaa liikaa. Toisaalta hyvä tekosyy tehdä toinen <3 siis Mekko :D :D


Lahjaksi synttärisankarille tein kaksi nukelle sopivaa vaippaa tilkuista( punaista velouria eurokankaasta, kärpässieni-interlock sampsukasta, liandon sydän trikoo ystävältä vaihdossa ja pinkki velour en muista mistä. tuntipalkoille näitä tekiessä en todellakaan päässyt, sen verran näpertämiseksi meni:) vasemman puoleisen tein siis ensin ja kun kuminauha loppui, tajusin että eihän siinä edes tarvita niitä ollenkaan, tekiessä oppii:) seuraavassa vaipassa tuli toinen hyvä opetus: ei kannata trikoota ja velouria ommellessa laittaa lakanakangasta tulikankaaksi vaan jokin vähän joustavampi olisi helpompaa ommella :D seuraaviin sitten... oikean puoleinen ei ole kovinkaan symmetrinen, onneksi tuleva käyttäjä ja pukija eivät sellaisiin kiinnitä huomiota ;D Kaava on muuten vapaalla kädellä piirretty, mutta siivekkeen on mallattu tirsokkaan vaipasta.Teimpäs muuten vielä yhden valkoisen kukkasen aiemmin tehtyjen lisäksi, kuvaa en muistanut ottaa. Kukka meni kiitokseksi kaverille esikoisen juhlavaatteiden lainasta:) Kukan saaja oli mielissään :)

Jennin trikoolippiksen ohjeella tein myös ensimmäisen version, jätettäköön kuvaamatta ja keskitytään tekemään toisesta versiosta parempi ja kuvauskelpoinen.Tästä lakista piti tulla lahja samojen juhlien toiselle sankarille, lahja vaihtui sitten Ninjago-hahmoon ja isoon suklaalevyyn. Päätin että kiireessä en lähde toista kokeilemaan vaan hankin ensin oikeaa tukikangasta ja parantelen vielä kaavaa. ehkäpä jossain vaiheessa kuvaan seuraavan tekeleen.

3 kommenttia:

 1. Tosi ihana tuo kangas vaatteena, en malta odottaa et keksin mihin omani käytän! :) Ihanat nuo nukkevauvan vaipat; uskon, että on mennyt näpertelyn puolelle...

  Kukka on niiin IHANA <3 Kiitos <3

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan ihana pikkuneidin mekko <3 Ja lahjansaaja on ollut erittäin tyytyväinen saamiinsa lahjoihin, ovat päässeeet kovaan käyttöön heti alusta pitäen :)

  VastaaPoista
 3. Eipä kestä Anni :) terveiset lahjan saajalle :) <3

  VastaaPoista