lauantai 28. huhtikuuta 2012

yöpaita vai ei?

Ostin paikallisesta kangaskaupasta vihreää lintutrikoota ja meinasin siitä kesäksi mekon tehdä. ihanan pehmoiselta kangas tuntuikin. Sen jälkeen tilasin itävallasta kankaita ja tarkoituksena oli ostaa pinkkiä joustista. Sitä en saanut vaan vaaleanpunaista aavistuksen vaaleanviolettiin taittuvaa, joka aluksi näytti aivan kaamealta väriltä, itse en ole yhtään violetin ystävä. Meinasin jo laittaa kankaan myyntiin,mutta huomasinkin että aikoinaan ikasyrin salaisesta paketista saamani marjapuuron värinen resori kävi molempiin kankaisiin. Päätin samalla kokeilla tehdä housut kestoprässeillä, mikäs sen sopivampi kangas kuin sellainen, joka ei niin harmita mahdollisen epäonnistumisen tullessa :) kaavana housuissa on Vilpas 86 cm, ob (4/2008) . Mekon tein mail express-tunikan (ob 1/2012) kaavalla, pitkillä hihoilla ja muokatulla kaula-aukolla koossa 86 cm. Valmiiseen lopputulokseen olen suhteellisen tyytyväinen, housuista olisi varmaan pitänyt kaventaa takakappaletta koska en sinne halunnut kestoprässejä laittaa. seuraaviin sitten,muuten suht kivasti onnistui. Tunikasta tuli oikeinkin kiva,mutta en ole varma että miten yöpaitamainen lopputulos on :) pitkät hihat sen taitaa tehdä. Kasvuvaraa tuli ainakin housuihin, meidän 80 cm, 9,3 kg neiti, melkein hukkui niihin ;)Leikkaamistani esikoisen teeppareista valmistui lisäksi yksi, sain tällä kertaa oikein mallin :) pallotrikoo royaltuotteelta sekä valkoinen trikoo sampsukasta. Kaavana sama kuin viime päivityksessä valmistuneet paidat.Sukellusvenetrikootaa (sampsukasta) jäi esikoisen paidan jäljiltä ja päätin siitä surauttaa neidille raglahihaisen tunikan. Kaavaksi valitsin papanan (ob 4/2010) ja kooksi 92 pienillä saumanvaroilla. Lisäsin pituutta summamutikassa ja ihan hyvä tuli :) helmaa olisi saanut leveentää vielä aavistuksen, seuraavaan sitten :) Resorin väriä mietin jonkin aikaan kun halusin jotakin tyttömäistä lisätä, värivalikoima oli jokseenkin rajallinen ja valitsin pinkin. Käy, paitsi että en pinkkejä housuja osaa tuohon laittaa kaveriksi. Tosin käy tuo mekkona nyt aluksi :) Onpa vielä tuolla laatikossa oranssi-pinkkiäkin , mitähän siitä tekisi :D1 kommentti:

  1. Valkoiset leggarit sukellusvenemekkoon :) Niin jos tarviaa alaosaa :)

    Ja lintumekkonen ei miusta varsikaan tuossa kuvassa, missä on prässihousujen kanssa, näytä liikaa yöpaidalta :) Eli miusta huoleta päiväkäyttöön!

    Voi kun sie oot ahkera! Mie kun saan yhden mekon valmiiks, niin puuskutan et hirvee homma ja oon tyytyväinen, kun selvisin "isosta urakasta".

    VastaaPoista