sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Elämäni ekat verhot sekä kaksikolle kuutaskuja :)

Nyt se sitten tapahtui, tein elämäni ensimmäiset verhot! Pääsimme muuttamaan 2010 heinäkuussa ja tällä viikolla saimme isännän kanssa aikaiseksi ostaa lastenhuoneisiin verhotangot, seuraavana päivänä siis tukka putkella kangaskauppaan ostamaan purjerenkaita, että saan marinoituneet verhokankaat loihdittua verhoiksi. Äitin ohjeet mielessä ryhdyin tuumasta toimeen ja kommelluksien  jälkeen siinä ne nököttävät :) Seuraavat verhot ovatkin sitten nopeammat tehdä, kun on opittu tekiessä yhtä sun toista:) Saattavat kyllä olla aavistuksen liian pitkät, mietiskelen, ja jos siltä tuntuu vielä viikon päästä niin ryhdyn lyhennystoimiin...

Äitienpäivän saldona eurokankaan palalaarista ostamastani stretchfarkkukankaasta kaksikolle puolikuutaskuhousut:) ensimmäiset laatuaan nekin, näitäkin tehdessä opin monia asioita ;) kuten, että miten taskut kannattaa kiinnittää etukappaleisiin ja sen että jos ensimmäisellä kerralla ei ole tyytyväinen taskuihin, kannattaa ostaa uusi 4 euron pala ja tehdä uudet..tein nimittäin nuo turkoosilla kanteilla olevat ensin ja taskut olivatkin liian leveät ja näyttivät hassuilta. Näppäränä tyttönä keksin että riistän valmiista housuista taskut vaan irti,aukaisen sivusauman,pienennän taskuja ja ompelen nopeasti taskut takaisin ja sivusaumat kiinni. Helpommin sanottu kuin tehty...taskut ovat joo siistimmät ja pienemmät,MUTTA eri kohdassa! en ratko enää :D kelpaa, ostan uutta kangasta ja niistä tulee sitten paremmat :) Esikoisen housuissa kaavana jo aiemmin käyttämäni housukaava,mutta kavennettuna ja reisien sisäpuolelta vielä saumaa muokkasin hieman. kokoa siis 104 cm. Taisivat tulla ihan aavistuksen kaposet,mutta josko käytössä venahtaisivat sopivammaksi :) Neidin housuissa kaavana oli Saimi 92 cm, joita kavensin vähän joka kohdasta ja leikkasin uusiksi linjoja. Koko noin 86 cm ja niistä tulikin sopivan kapoiset, juuri sellaiset joita olin ajatellutkin :) tyytyväinen olen näihin :) seuraaviin sitten panostan taskujen ompelujälkeen ihan eri tavalla kun on jo tutumpaa tuo taskujen ompelu. Tällä kertaa sovituskuvan kera, jossa housut vielä ilman resoreita :)


3 kommenttia:

 1. Ahkerana taasen! Verhot on tosi kivat ja housutkin on oikein ihanat :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hienot verhot! Mie en ole koskaan tehnyt tuommosia purjerengassysteemejä. Anta kyllä ilmettä ihan eri tavalla. PItänee joskus kokeillakin.

  Housut on hienoja! Miulla on ruskeaa tummosta farkkustrechiä varattuna, jostain syystä en vaan saa aikaseksi tehä siitä nyt mitään.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset, kommentteja on aina ihan lukea <3
  Anni: pitää ajatukset kasassa tää ompelu :)
  Mirka: hintaa noissa renkaissa kyllä on, melkein 2 € kappale ja tuohon meni kuitenkin 17 rengasta, kangas oli näissä verhoissa se edullisin osa :) mutta noi renkaat oli pakko saada,niin hienoja ovat.

  VastaaPoista