keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Katsokaa sirkuskulkuetta...

Tilasin jokin aika sitten Royal-tuotteelta palasen jnyn sirkus trikoota, yllätyin positiivisesti, miten ihanan kesäiset värit siinä on. Mietin jonkin aikaa, että tekisin siitä syksyksi esikoiselle pitkähihaisen,mutta totesin sen olevan passeli kesäiseen asuun :) puoli metriä kangasta riitti juuri ja juuri kahteen teeppariin. Valitsin kaavaksi obn 3/2011 lehdestä Monster car kokona 104 cm. Pituuden otin 110 cm mukaan. Aiemmin tekemäni shortsit käyvät tämän paidan kanssa myöskin, olisin tosin halunnut tehdä keltaiset caprit tähän paitaan,mutta en arvalla halunnut lähteä netistä ostamaan oikean väristä joustista. Turkooseilla tai punaisilla resoreilla olisi myös tullut kivat :) Ostin vielä varta vasten oikean väristä resoria tähän kankaaseen ja täytyy kyllä sanoa, että sekä lime,turkoosi ja punainen olisivat käyneet paremmin kuin tuo keltainen..liikaa keltaista :D Ja on muuten oikeasti slim fit kuten kaavassa lukeekin, tällä kertaa juuri siitä syystä esipesin kankaan ennen ompelua. Onneksi ei mennyt miksikään, olisi kurjaa antaa lahjaksi jo valmiiksi käytetyn näköinen paita. Siitä syystä en juurikaan esipese kankaitani, vaikka pitäisi.. :D


Keväällä oli kummipoikamme 3-vuotissynttärit, jonne emme valitettavasti päässeet paikalle. Toinen Toinen tästä kankaasta tehdyistä paidoista on hänelle koossa 98 cm.Itse asiassa en kahta kaavaa lähetnyt piirtämään vaan tein toisen ilman saumavaroja. Kaveriksi tein vihreät caprimittaiset shortsit joustofroteesta, muistaakseni Michasilta. Toivottavasti ovat mieluiset :)


Tässä vielä lähikuva kankaasta, herkullista <3 laitoin merkin tällä kertaa hihaan kokeilumielessä.

Ostin keväällä myös khakin väristä joustista tarkoituksena tehdä kesäksi esikoiselle "valmiiksi" saven väriset shortsit,niin ei tahrat näy niin hyvin. Tosi vaikea on ajatella että minkä väristä ylaosaksi ja arvoin resorin värin jonkin aikaa. Päätin että en tuhlaa turkoosia tai vihreää resoria näihin,jos ei kuitenkaan tule pidettyä. Pihakäytössä menee mitka vaan, resorikopasta löytyi tämä ruskea, jota en ole vielä käyttänyt mihinkaan, on aavistuksen sävyltään vaalea moneen kankaaseen. Nyt kun näen nämä valmiina, alkoi totta puhuen kaduttamaan että en valinnut turkoosia tai vihreää, ei tämä väri nyt niin paha ole. Purkamaan en aio alkaa, vaan teen sitten toiset, jos siltä tuntuu. Eiköhän näillä sujuvasti meidän kylällä pyöräillä ja koulun pihalla leikitä minkä värisillä resoreilla tehtynä vaan ;D Lopuksi ihka eka sisustuspäivitys <3 Näissä olen hyvin aloittelija, mutta sain äidiltäni tuon  ihanan naulakon ja mietin että mihin sen laittaisin.Naulakko päätyi neidin huoneen seinälle, TYKKÄÄN! Neitiä odottaessani olin innokas kutoja (=neuloja,mutta tuo on mun murretta) ja löysin mekko-ohjeen joka oli pakko tehdä. Tämä on siis 2010 vuoden Moda- lehdestä(muistaakseni talvinumero, ja vaikka en tiennytkään että kumpaa odotin niin halusin ehdottomasti tehdä mekon. Voihan sen sitten antaa jollekkin lahjaksi :) Mekko siis kokoa 62 cm ja villalangasta tehty, ohjeen mukaisesta vauvalangasta olisko SandnesGarn Lanett.. Isäntä antoi luvan tehdä seinään reiän, kohta määräytyi koolauksen mukaan ja annoin ukille ohjeeksi että oven yläkarmin tasolle. Ulkoa sisälle tultuani menin katsomaan naulakkoa ja huomasin, että olis pitäny tarkentaa että naula ylakarmin kohdalle.. Kelpaa näinkin. Henkari on myös äidiltäni saatu, se aina löysi ihania juttuja kaupoista, niissä kun tykkäsi kierrellä..


Seuraavaksi tekeillä hääjuhliin asustetta.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti