torstai 21. kesäkuuta 2012

Lätsiä kerrakseen

Itse innostuin myös lätsien ompelusta,kun pipot kävivät turhan lämpimiksi kelien lämmetessä. Paitapuseron ompelu hetkeksi jäähylle ja kaavaa valitsemaan. Päädyin Ottobren numerossa olisiko ollut 3/2010 olleeseen coconut kaavaan. Muistin lukeneeni, että koot on pieniä,joten valitsin piirtäväni koon 54 cm meidän esikoiselle jonka pään ympärys on 51 cm. Muokkasin ompeluohjetta hieman ja jätin "hikinauhan" kokonaan pois, totuuden nimissä tunnustan että ompeluohje ei ihan auennut ja päädyin tekemään oman sovelluksen. Alla olevassa kuvassa on lakit 2-6. Pari ekaa lakkia tein ilman kumpparia,mutta sitten keksin itse tavan jolla laitan kumpparin taakse ja näin saa mukavasti käyttöikää lisää sekä lakki pysyy paremmin päässä :) Ekan kokeilun tein vanhasta lakanasta saadakseni kuvan mitoituksesta. 54 cm koossa saumavaroilla kyllä tulee omaan 53 cm päähäni sopiva lakki :) ruskea pöllölakki on pikkasen pieni meidän esikoiselle kun tein sen ilman saumavaroja toisena kokeiluna. Oikealla oleva on itselleni sopiva ja se on ikean puuvillasta. Toinen pöllölakkia on esikoiselle sopiva ja siihen kangas on Jätti-Rätistä. Vihreät aivan hurmaavat apilalakit ovat kierrätyslakanasta tilaustyönä tehty. Yhden tein ilman saumavaroja 50 cm kaavalla, toisen saumavaroilla ja kolmannen  54 cm kaavalla ilman saumavaroja. Olivat mieluisia käyttäjille sekä äidille :D Tuli itselle tosi iloinen fiilis,kun näki lakkien sopivan käyttäjille :) Lipat on aluksi tehty pelkästään kahdella tukikankaalla, ne vaikuttivat pikkasen lörpöiltä niin lisäsin sinne vielä väliin 2 ylimääräistä kerrosta puuvillakangasta, osassa on valkoista lakanakangasta, osassa samaa kuin päällinen. Sopivan napakka,mutta ei vielä kovin hankala ommella. Liian jäykkää lippaa on tosi hankala ommella ja siksi päädyin tähän ratkaisuun.


Vasemmalla oleva lakki on tehty 54 kaavalla ilman saumavaroja ja siitä tuli inan pieni meidän esikoiselle, tämä on myyty : ) Tämä sekä oikeanpuoleinen on Robert Kaufmanin puuvillasta, keskimmäinen kierratyslakananaa. Kokona kahdella muulla on 50 kaava saumavaroilla. Meidän neidille 1 v 9 kk sopiva :) Tulli todella suloinen lintulakki, samaa kangasta siis kuin aiemmin tekemäni mekko :)


Tässä kuvasssa onkin näköjään eksynyt punainen lakki uudestaan,mutta vasemman puoleinen on taas esikoiselle sopivaa kokoa, sininen on 54 kaavalla saumavaroilla,on myös myyty toiselle käyttäjälle. Oikean puoleinen lakki on tehty myös kierrätyspuuvillasta ja on kokoa 54 ilman saumavaroja muistaakseni.

 Myös muutaman pipon surautin kirppikselle myytäväksi, kaksi oikeanpuoleista siis myyty. vasemmna puoleiset jää omaan käyttöön paitsi jos joku haluaa ne omakseen niin sitten on asia erikseen... :) Kankaat vasemmalta: Liandlon majorna,Znokin  kesäilo, oikealla stoff och stillin norsutrikoo sekä michasin (ehkä) apinatrikoo.


Kotiin päästyäni pitäiis jatkaa projektia hääasusteet,mutta pahasti tuntuu siltä että päädyn maatuskan kimppuun <3 <3 <3 :D

Iloista juhannusta kaikille ja nauttikaa etelässä aurinkoisesta juhannuksesta, tällä kertaa tuli tehtyä vika valinta sään puolesta juhannuksen viettopaikkaa valitessa :D Toisaalta vaikka sateessa juhlimme, niin on täällä aivan mahtavat maisemat silti <3 tänne uudestaan!!

2 kommenttia:

  1. Ihania! Oot kyllä Neiti-Ahkera! Ihan kateeksi käy siun aikaansaavuus :) Ja lätsät oli kyllä aivan ihanaiset <3 Tuhannet kiitokset <3

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä Anna <3 oli mukavaa tehdä :D

    VastaaPoista