perjantai 3. elokuuta 2012

Niiskuneitejä, pellavaa keittiöön, 998 ja 1500

Tähän päivitykseeen tulikin yhtä sun toista :)

Olen tässä viime aikoina ylittänyt itseni pariin kertaan ja siitä innostuneen kokeilin applikointia. Valitsin yksinkertaisen kuvan, jotta saisin lopputuloksesta edes siedettävän. Kangas on muistaakseni Liandlon leveää raitaa ja leikkasin samalla vanhalla tutulla more grey kaavalla esikoiselle 104 cm paidan. Löysin mielestäni tarpeeksi yksinkertaisen kuvan niiskuneidistä ja päätin tehdä esikoisen lempihahmon hänen paitaansa. olen monesti lukenut etukäteen ohjeistusta tukikankaista sun muista siltä varalta että joskus uskaltaudun kokeilemaan. Lopputulos yllätti positiivisesti, se jopa näyttää niiskuneidiltä :D Neiti paidan nähdessää totesi että MINUN niiskuneiti ja kun hänelle selvisi että kyseessä onkin esikoisen paita niin totesi hän että MINULLE MYÖS!!!! eikun tuumasta toimeen ja toista niiskuneitiä väsäämään, tästäpä ei tullutkaan niin hyvä, koska valkoisen velourin palan pienuuden takia jouduin tekemään kuvan peilikuvana. Neidin kangas on hamstereista ostettua myöskin mielestäni Liandlon ruohon vihreää sydäntrikoota. Meinasin ensin tehdä pinkit resorit,mutta ajattelin poistua mukavuusalueelta(valkoiset) ja laittaa molempiin ruskeat resorit. Tykkään kovin :D:D

Velourhousut on samalla kaavalla kuin aiemmin tekemäni muun väriset, kokona 104 cm. Tein myös peruspaidan Majapuun autokorjaamotrikoosta.

Näihin niiskuneitipaitoihin ajattelin kokeille jotain muuta kuin peruskanttauksia. Hihat ompelin pelkällä käänteellä ja neidin paitaan laitoin oikein rehelliset resorit. Mukavaa vaihtelua perusompelemiseen :) Neidin paidan kaula-aukossa on myös kapeampi kanttaus kokeilumielessä, mutta kyllä taidan siirtyä samaan vähän leveämpään, on paremman näköinen mun silmään :)


Meidän keittiö sai myös verhot <3 vaalean sinistä pellavaa(en vielä jaksanut silillää alakäännettä, tuli vieraita ja oli kiire saada verhot paikalleen) kivat tuli! :) Saatan vielä varastaa lisää pituutta tuolta yläosasta ja tehdä toisen kujan...jos jaksan...ja nuo on rakennustelineet tuolla taustalla, talon maalaus vielä viimeistelyä vailla valmis :)Tällä viikolla innostuin vuosien ja vuosien jälkeen tekemään pari palapeliä, ensimmäisen tein 1,5 päivässä, jossa piti olla 1000 palaa,mutta huomasin kahden palasen puuttuvan, ilmankos ei löytynyt sopivaa,kun tehdessä ihmettelin :)

 Pitihän sitä tehdä toinenkin,kun niin mukavaa puuhaa oli. Olin ostanut samanlaisen toisenkin paitsi, että siinä oli 1500 palaa. Tämän toisen tekemistä hankaloitti se, että tähän vanhalle keittiön pöydälle ei mahtunut kerrallaan viereen paljoakaan palasia. Ensimmäistä tehdessä palaset mahtui kaikki pöydälle,mikä helpotti huomattavasti tekemistä. Palapelit ovat siis Jan Van Haasterenin tekemiä piirroksia ja niiden hauskuus piilee siinä, että jokaiselle palaselli löytyy paikka, ei tarvitse joka kohtaa sovittaa 20 palasta, jonka joutuu tekemään sellaisessa palapelissä,jossa on paljon yksiväristä pintaa. Onneksi näitä ei ollut enempää,niin pääsen jatkamaan ompelupuuhia välillä, on nimittäin hyyyyvin koukuttavaa! ne jotka on näitä tehny niin tietää :D


Ja tämä on muuten 90 cm x 60 cm :)5 kommenttia:

 1. Hienot ensimmäiset aplikaatiot :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jonna :) taidan kokeilla jotain muutakin..

  VastaaPoista
 3. Kyllä kannattaa aina kokeilla uutta :-) Kivat paidat!

  VastaaPoista
 4. Hienoja vaatteita. Ja hyvin onnistunut applikaatio. :) Kannattaa kyllä kokeilla uudestaan. :)

  VastaaPoista