sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Laneilla pukinkonttiin

Järjestimme alueemme ompeluharrastajien kanssa lanit ja ompelimme siellä joululahjoja. Yllättävän paljon sitä sai tehtyä, aika meni lähinnä ommellessa ja syöminen meinasi unohtua kokonaan, niin innoissaan ja työn touhussa sitä viikonlopun vietti :) sain kullanarvoisia neuvoja kanssaompelijoilta ja sain huimasti lisää motivaatiota. Taisin jo viimeksi tumppuprojektimme jälkeen sanoa rakastuneeni käyttämämme tilan saumuriin, nyt pääsin uudelleen viettämään kahdenkeskistä aikaa ja tunne vain vahvistui, mielelläni olisin moisen kapistuksen vienyt kotiin. Siitä se sitten lähti, kipinä uuden saumurin ostoon: kyseinen saumuri oli Bernina 1100 muistaakseni, ja aluksi harkitsin tilaavani Janomen 644D koneen Karnaluksilta Virosta. Ompeluelämää ryhmässä olen saanut kehuja kyseisestä kaupasta ja uskaltauduin ostoksille. Vedän samalla kimppatilausta meidän alueelta ja mietin jonkin aikaa että minkä koneen sitten hankin. Lanien eräs osallistuja osti Bernina 800DL:n ja itse aloin kääntyä suosimaan Sveitsiläistä laatua Japanilaisen laadun sijasta, klikkasin jo ostoskoriin 1150MDA:n kunnes järki voitti tahdon ja päätin "tyytyä" tuohon edullisempaan vaihtoehtoon. Odotettavissa on saumurin surinaa lähiaikoina hyyyvin paljon :D

Sitten itse lanien tuotokseen:

Leikkasin valmiiksi kasan kankaita,joka nopeuttaa tosi paljon. Tässä kimppakuva, mitä ehdin tehdä, osa on vielä kesken. Ylärivissä esikoiselle 3 paitaa vasemmalta lukien. Metsätrikoopaita on vielä kesken,kun on lasten serkulle pukinkonttiin. oikealla melkein valmis oma paita, toisen hihan kanttaus vielä kesken. Alhaalla on keltaiset housut tohon raitilla-paitaan. Kettutrikoopaita on tulossa kummipojalle mutta siitä uupuu vielä oikean värinen resori. Alhaalla oikealla on neidille mekko ja hoops-kaavan muokattu kokeiluversio,hihat siis pidennetty ja helma, kaula-aukkoa myös muotoilin,kun tuntui tulevan kovin alas.Tässä sovituskuva Hoops-paidasta, en malttanut olla kokeilematta jo etukäteen.Tämä kaava on monesa blogissa ollut ja halusin itse myös sitä kokeilla,tosin useinmiten muokattuna. Kangas on lieblingiltä  ja aluksi oli ihan yöpaitakankaan näköinen,mutta tulihan tästä kiva :) Ensituntuma oli että nuo hihat ei meidän neidille käy,mutta vähän ajan päästä alkoi jo näyttää kivalta, leikkasinkin tänään jo uuden hoopsin, lyhyillä hihoilla tällä kertaa :)
Tässä siis setti esikoiselle pukinkonttiin.

 Esikoisen itse valitsema kangas Lieblingiltä, harjoittelin uutta tapaa kantata resoria ja se näkyy lopputuloksessa, kelpaa :)


Tämä neidille Paapiin ihanasta bambineuloksesta, mietin tovin resorin väriäm, halusin kokeilla jotain muuta kuin mustaa tai pinkkiä. Tykkään kyllä tästä ja kaava on tosi kiva :D toivottavasti on yhtä ihana päällä kuin edellinen pilvimekko. 

Lopuksi tein pikasurautuksena lapsille talvihatut, pranssit on koeversiot ja sininen ja valkoinen on tehty sen hetken fleecevalikoimissa olleista väreistä,jotka sopivat talvihaalareiden kanssa. Oransseja lakkeja varten on molemmilla mustat talviasut. Kaava on vapaalla kädellä piirretty mikun lahjaksi esikoiselle aikanaan tekemän dinohatun pohjalta.Toiset tekee tuon "harjan" ihan kaavalla,mutta itse tykkään että joka hattu on erilainen ja leikkaan summassa kolmioita ja sommittelen ne sopivasti. Tois nopea ja suht helppo tehdä, ja lapset tykkää :) Neidin lakkiin en laittanit nyörejä,koska viimeksi kaupassa ollessamme mikään sellainen lakki ei kelvannut päähän, en halunnut ottaa riskiä ettei suostuisi pitämään sitä päässä. Onneksi kypärämyssy kelpaa molemmille ja suojaa noita poskia. Lakissa halusin alaosan korkeammaksi että olisi enemmän kaksinkertaista kangasta ja näin ollen on lämpimänki korvien ja otsan kohdalta. Olen nähnyt näitä matalammalla alaosalla, ja paremmalta se näyttää niin,mutta taällä kertaa käytännöllisyys vei voiton :DJälkihuomautuksena tuo sana lani, ystäväni ei ymmärtänyt fb päivitystäni kun käytin sanaa lani, tässä linkki wikipediaan, osasin selittää sanan oikein hänelle :D


Seuraavaksi odotettavissa Disney Animator-nuken vaatteita,jotka ovat viimeistelyä vaille valmiita :D

2 kommenttia: