perjantai 28. joulukuuta 2012

Rapiseva Miina, uusi rakkaus ja ajoneuvoja

Uusi rakkauteni saapui meille ennen Joulua,mutta vasta pyhinä sain raivattua itselleni nurkan tietokonehuoneesta ja neidin omaan huoneeseen nukkumaan. Sain ompelurauhan iltaisin kun en enää ole samassa huonessa neidin kanssa. Tilasin siis Karnaluksista, virosta itselleni Bernina 800 DL saumurin ja on se kyllä aivan mahtava kone verrattuna vanhaan koneeseeni. Laneilla tutustumaani saumuriin verratuna on juurikin yhtä hyvä kapistus. Motivaatio nousi kummasti,kun saa monia vaiheita nopeutettua :D

Ostin myös applikaatiopaininjalan ompelukoneeseeni samaisesta paikasta ja sitä en vielä ole ehtinyt kokeilemaan materiaalipulan vuoksi(lue: kaksipuolinen liimaharso on loppu) Sain idena neidille lukemastani Miina ja Manu kirjasta kokeilla tehdä neidille Miina-paita. Tietenkin laitoin ajatuksissani väärää liimaharsoa, onneksi löysin pienen palan sitä oikeaakin ja en löytänyt intoa alkaa piirtämään ja leikkaamaan uudestaan Miinan kuvaa, vaan silitin harson sen väärän tukikankaan jatkeeksi. Ja vain huomatakseni että tulipa hassun näköinen kuva, kun piirsin eritavalla mitä kirjan kuvassa oli. Jos vielä intoudun Manun tekemään esikoiselle, niin tiedän ainakin,minkä kohdan teen toisin. Huomaatte kyllä, mutta kelpasi neidille ja se tässä kohtaa pääasia :D eli kaavana hoops 92 cm muokattuna.


Sain vihdoin tehtyä valmiiksi puuttuvan osan meidän alueen hyväntekeväisyys projektiin. Teimme tumppuja kuukauden aikan syntyville vauvoille, niitähän tuli enemmänkin ja keksimme tehdä vielä myssyn vuoden ensimmäiselle vauvalle. Sain tehdä sen uudella saumurilla, tämä siis ensimmäinen ompelukseni uudella koneella <3 Mallina neidin nukke. kaava on muistaakseni 5/2006 vauvan myssy.


 Mekkotehtaan orelman testasin neuloksesta, oliskohan ollu Majapuun. Kiva oli ommella ja kavensin ihan onnistuneesti. Hihat jätin ilman kuminauhoja, vastoin tapojani. Kuvasssa mekko vielä neidin päällä ilman hihan huolitteluja. Lisäsin myös hieman pituutta kuminauhaan kaula-aukossa  tästä sovituksesta.


Lopuksi esikoisen valitsema paitakangas päätyi setiksi asti. jnyn ajeneuvotrikoo valikoitui laatikosta. Fbn meidän alueen ompelijoiden vinkistä valitsin vihreän kaveriksi. Malli suostui tällä kertaa vain makuukuvaukseen...kaavana sama paita-kaava kuin aiemmin ja housuihin taskut omasta päästä, muuten sama kaava kuin aiemmin. Tästä tuli ihana! Oranssiajoneuvo on kantteja vaille valmis, minkä väriset kantit siihen laitan?

 Villahaalari on ufolaatikossa vailla nappeja ja päättelyä, ei mennyt niin kuin strömsössä, ehkä siitä jollekkin nukelle tulee sopiva :) Itselleni vaihteeksi väsään villasukkia pitkillä varsilla, ruskeita <36 kommenttia:

 1. Onpas kiva väriyhdistelmä tuo sininen ja virheä, jotenkin en ois itse hoksannut yhdistää, mutta näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään myös, aluksi jännitti että miten sävyt sattuu,mutta juuri tuo sininen onkin tosi hieno vihreän kanssa :D

   Poista
 2. Oranssiin voisi olla kiva yhdistää musta. Taikka kirpakan vihreä? T: Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea valinta, piti ottaa vähän sen mukaan mitä oli resoreita ja velouria laatikossa. Ruohonvihreä olisi ollut ykkösvalinta,mutta mulla ei ollut resoria oikeaa sävyä, joten valitsin turkoosin. Seuraavaan postaukseen tule kuva :)

   Poista