keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kirppiksen jälkimainingit ja ompelulanien saavutukset

Kaivelin jokin aika sitten lasten vaatekaappeja ja huomasin että viime vuotisia  paitoja ja mekkoja oli jäänyt pieneksi, sopivasti sainkin ne myytyä meidän kylän kirppistapahtumassa :)

Nyt ei edes tarvinnut keksiä tekosyitä ommella uusia vaatteita.

 Osa on valmiina,
 osa viimeistelemättä,
 toiset oli lapsille mieluisia, 
toiset äidille. 
Lapset voitti: robottikangasta tilattiin, molemmille.

Näin meillä alkoi uusi aikakausi, lapset valitsee kankaat, äiti ompelee ja yrittää saada läpi omia lemppareitaan... taas lapset voittaa, harmi... Pääasia että äiti saa ommella ja lapsilla on vaatteita joita ne pitää :D Ja siinä sivussa äiti vielä yrittää ehdottaa, eikös tämä olisi hienompaa...

Ensimmäisenä valmistui esikoiselle, itse valitsema robottipaita ja settiin sopivat housut. Molempiin kangas Lieblingiltä . Nämä oli pitkästä aikaa ekat kaaritaskut, meni harjoitteluksi, mutta käyttöön kelpaa :) koko molemmissa 110 cm ja samalla kaavalla kuin aiemmin.Tilasin Metsolan alesta paljon puhuttua bambia. Näin mieluinen oli tämä paita.... kaavana siis hoops, koosa 92 cm, helma muokattuna.Murun ihana pupukangas muuntui mekoksi, kaavana muistaakseni Minnie-mekon yläosa 92 cm ja loppu muokattu. Tätäkään ei neiti heti halunnu sovittaa. Äitistä aivan hurmaava kangas <3 jonkin ajan kuluttua kuitenkin kelpasi käyttöön :) Vasemman puoleinen samalla yläosalla ja helma itse saksittu, tuli liian pitkä ja huomasin sen vasta valmiina, tämä siis odottamaan kaappiin.  Tykkäään kyllä väreistä, neiti katsoi ensin vähän ihmettelevästi että missä se toinen tasku on, mutta suostui sovittamaan.. Seutumme ompeliryhmä järjesti jälleen keväällä viikonlopun kestävät ompelulanit. Mahtava tapahtuma, valitettavasti en päässyt osallistumaan kuin toisena päivänä  4 h. Päätin ommella tylsiä perusjuttuja, t-paitoja kesäksi. Niitä meidän lapset tarvitsee. Levitin kasan kankaita lattialle ja niistä saivat molemmat valita mieluisia. Laitoin myös tilauksen Royal-tuotteelle ja annoin molempien valita ruudulta paitakankaita.

 Esikoinen valitsi robottikankaan ja neiti tietenkin perässä. Itse en oikein kummastakaan innostunut, mutta kun molemmat vaati saada omansa niin olihan se äidin toteltava. Esikoinen valitsi myös vihreän lasten kaupungin sekä ruskean ajoneuvon. Neidille otin kysymättä merenneitoa ja yhdistin sitä aiemmin Hannan kankaasta tilaamaani raitatrikoota. Keskellä on keltaista liikennemerkkiä, tästä esikoisella on samanlainen paita mutta pitkähihainen ja jos itse saa valita vaatteensa niin on hyvin usein päällä, päätin tehdä siitä myös teepparin. Elephant love. trikoon neiti valitsi kangaspinosta.

Alustin hommaa aiemmista laneista hyväksi havaitsemallani tavalla eli leikkaamalla valmiiksi kappaleet. Leikkasin 7 paitaa, yhden mekon ja 3t caprit. Tämän verran sain valmiiksi: 4 paitaa, kolmesta kantteja ja helman ompelua vaille valmiiksi ja yhdet caprit. Mekkoa aloitin sauman verran,joten sitä en vielä kuvaan kelpuuttanut. Osa ajasta meni myös saumurin kanssa tapellessa, se kun ei oikein tykännyt kuljetuksesta ja meni langat sekaisin.

Kuvan caprit näyttää ihan liian lyhyiltä ja hirmu leveiltä,mutta sovitettuani esikoinen sanoi heti että nämä on kivat :). Pituus siis oli epäilyksistä huolimatta hyvä, leveyttä oli aavistus liikaa. Nämä siis suoraan housukaavasta vain lahkeet lyhennettynä. paidat on more grey 110 cm  kaavalla lyhythihaisena ja neidin paidat on hoopsia  92 cm. Pari sovituskuvaa alla, Käpynen mainosti fb-sivuillaan  tämän kankaat tulevaksi valikoimiinsa. Vilautin esikoiselle tätä kuvaa:Se ilme, voi kun se olisi tallessa :D Poitsu oli aivan innoissaan, kerroin hänelle että tässä olisi tämmöinen paitakangas, kelpaistko, JOOOOOOOOO-OO!!!! seuraavaan hengenvetoon ilme vakavoitui ja kysyi, että eikö tosta saisi housujakin??? äiti lohdutti että saa siitä, kesähousut tai sitten shortsit. Hymy palasi, joudun vissiin ostamaan :D Ainut mikä mietityttää että viliseekö äidin silmissä traktorin jos teen paidan ja housut molemmat tästä samasta, ehdin onneksi vielä suunnittelemaan.

Vielä olisi yksi hehkutus:  Kerrankin ehdin ensin ostamaan itse esikoiselle kevätpuvun ennen anoppia. Kaikkein iloisin yllätys oli se että meidän sininen-turkoosi fani kelpuutti tämän punaisen takin :D Äidistä puku on aivan ihana, housut annoin valita turkoosin ja sinisen väliltä, turkoosit tuli meille. Vielä parempi. Hanskat annoin valita, mustan,punaisen ja sinisen väliltä, punaiset kelpasi. Ehdin jo aluksi miettiä että minkä verran valintaan vaikutti se kaupan mahtavan hieno junarata jolla innoissaan leikki. Eipä mitään, on jo pitänyt, ilmeisesti eri väriset vetoketjut teki vaikutuksen.
Innolla kokeilen ensimmäistä Polarn O. Pyretin ulkopukua että onko maineensa veroinen. Ja mitä en tiennyt, tämä puku oli halvempi kuin Reimatecin puku toisessa kaupassa. Onneksi en ottanut turkoosia takkia ja mustia housuja, tämä on IHANA. Mistäs saatais äidille yhtä mieluisa puku... :D


Pipokankaita vaan valitsemaan, aluksi on käytössä tämä  kirahvipipo (keskellä oleva). Mitähän muuta ihanaa pipokangasta keksin pukuun :)

Seuraavaksi on tarkoitus tehdä itselle jotain, kaavojen puuttuminen on tällä hetkellä suurin ongelma, en uskalla kokeilla kalliisiin kankaisiin :( Jos olisinkin normaalivartaloinen lyhyt niin ongelmaa ei olisi, monet kaavat varmaan sopisi mainiosti :) Pitää vain rohkaistua, toiveena olisi hupparia, mekkoa, tunikaa, paitaa, takkia.

3 kommenttia:

 1. Tuo on ihana puku, harmi kun käytettyjenkin hinta hipoo pilviä tässä kyseisessä mallissa. No jos kevät menis vielä vanhalla ja alesta löytyis sitten joku kiva :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä määrän olet saanut vaatteita valmiiksi! :)

  Entäs jos tekisi traktorikankaasta housuihin vaan taskut? :)

  VastaaPoista
 3. Oletpas ollut ahkera, hienoja vaatteita :)

  VastaaPoista