maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lauantai-illan päähänpisto

Selailin lauantai-illalla muutamia käsityöblogeja ja silmiini osui tämä. Olin jo päättänyt että ehkä en jaksa tehdä neidille kevättakkia, kun rahapulassa möin hieman sopimattoman takin pois kevään kirppisellä. KiKiDuun tekemä ihana ompputakki innosti aloitamaan kaavojen piirtämisen tämän ottobren Against the wind kaavan. Onneksi luin blogin tekstin niin tiesin että mitä muokkauksia kannattaa tehdä. Piirsin myös koon 86 cm ja 98 cm pituudella,hupun muokkasin hiipaksi, tykkään enemmän näissä takeissa siitä, kankaaksi valikoitui aikanaan Lieblingiltä tilaamani Robert Kaufmannin puuvillakangas, koska se oli toinen niistä puuvillapaloista ikean puuvilloiden lisäksi josta saisi kevyesti takin ilman suurta päänvaivaa. Kankaan saavuttua talvella, oli se pienoinen pettymys, kuvittelin sen ihanammaksi. Siksi se kevättakin tekointo varmaan hävisikin, sopivan ihanan kankaan puutteeseen. Päätin siitä huolimatta tehdä takin.

Ommellessa käsitys kankaasta muuttui ja nyt kun sitä on pari päivää katsellut, niin onhan se ihan kivan näköistä <3 Keltainen vetoketju Royalilta ja keltainen resori piristävät lopputulosta kivasti :D
Vuorena EK:n kevyt tikkikangas. Ensimmäinen kerta kun ompelen tikkikangasta, leikatessä jännitti,mutta turhaan. Mysö tuulilistan teko jännitti, eka kerta sellaistakin, mutta eihän sekään niin vaikeaa ollut, vaikka jonkin verran joutui virittämäänkin että sai sen istumaan ylhäältä.

Takista tuli juurikin sopiva, pituus erityisesti osui kohdalleen, onneksi luin ensin muokkausohjeet :D

Jos sitten seuraavaksi itselle....

Muistin juuri että enhän kirjoitellut ollenkaan helmikuisen kankaattoman kuukauden jälkeen pinoistani,mutta totesin kuvaamisen turhaksi koska en ostanut mitään, enkä ehtinyt ompelemaankaan. Pinot ainoastaan kasvoi muutamalla kankaalla kun tammikuun aikana saapuneet tilatut tuli. Onneksi kevään mittaan olen saanut ommeltua poiskin ja muulla tavalla myös tuhottua kun lahjakkaasti  jossain mielenhäiriössä laitoin pesemättömän hurmurihupparin neidin robottipaidan kanssa samaan koneeseen, nyt on sitten robottipaita piha/kotipaita :(:(:(:(:(:( oppiipahan ensi kerralla käyttämään järkeä vaatteiden pesemisessä :)

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihana takki, ihanasta kankaasta <3

  VastaaPoista
 2. Hieno takki! Itsekin olen tuota kaavaa käyttänyt, ja tykkään siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maisku! Huomasin kanssa itse että on ollut tykätty kaava :)

   Poista
 3. On kyllä tosi kivan näköinen takki! Minusta kangas sopii hyvin malliin.

  VastaaPoista