torstai 23. toukokuuta 2013

Palomiehiä ja jännikekkonen!

Lapset saivat valitsemistaan Majapuun neuloksista kesäksi hihattomat hupparit, molemmat tykkäsivät kovasti, valmistuminen viivästyi kun mun piti saada punainen vetoketju neidin huppariin myös ja se piti käydä isolta kirkolta hakemassa. Mittasin hätäpäissäni ja kotona huomasin sen olevan kuitenkin liian lyhyt. Päätin yrittää elää asian kanssa :) Neidin settiin valmistui pikaisesti myös väreihin sopiva hame, jossa helma on ommeltu punaisella.

Hupparit tehty samalla kaavalla kuin neidin oranssi-pinkki ruutuneuloshuppari, neidin koossa 92 cm ja esikoisen 104 cm 110 pituudella. Jälkimmäisestä tuli vähän reilu, en uskaltanut tehdä koossa 98 cm ettei tulisi liian pieni :) Molemmissa sekä paloautoneulosta että siihen sopivaa palloneulosta molemmat siis Majapuulta.

Hame saksittu oman pohjalta soveltaen, sopivan kokoinen tuli ja on neidille mieluinen <3
 Itselle tein kekkostunikan. Kaavana viime kesänä tekemäni tissitunikakaava. Jostain syystä kekkoskangas vastusti hirmuisesti muuntumista tunikaksi, sain purkaa useamman kerran, saumuri ryppyili, ompelukone ryppyili ja kun pärräsin jo toistamiseen purkamaani kanttausta, vielä mieskin ryppyili vieressä,että "jos se noin vaikeaa on niin mee tekemään jotain muuta"en mennyt, mutta valmiiksi sain.

Olisi pitänyt tarkistaa kaavaan tekemäni muutokset, olis ollut paljon helpompi tehdä pitkästä aikaa tällä kaavalla. Jouduin kaventamaan reilusti helmaosaa ja yläosa jäi vielä pikkasen löysäksi,mutta en kolmatta kertaa jaksanut purkaa.

Tämä kangas on siis vitsistä lähtenyt fbn ompeluryhmässä ja päätyi Käpysen teettämäksi, kuosin nimi on Nännikekkonen ja se on saanut myös monia muita nimiä, mm. kesämieskekkonen. Neiti sanoo tätä jännikekkoseksi :) Toiset tykkää, toisten mielestä on ihan kauheaa. Tämmöinen siitä nyt sitten tuli: Niin ja on mulla tarkoitus laittaa tonne alle leggarit, että en ihan noin paljon ole reittä tarkoitus vilautella ;D


4 kommenttia:

  1. Mulla oli tänään kans palomies päivä!
    Tytölle tuli tehtyä lököpöksyt.. tuollaisen hupparin tyylisenkin voisi kyllä syksyksi tehdä! :) Tuota pinkkiä pitäisi kyllä saada. edes pieni pala!

    VastaaPoista