tiistai 21. toukokuuta 2013

perjantain SaVaway sekä lapsille kesälätsät

Osallistuin toistamiseen perjantaina Saumanvara fbryhmän kahden tunnin ompelusessioon. Tällä kertaa ylläripaketista paljastui Ikasyrin  oranssi-keltaista kirahvitrikoota,joka on todella pehmeää ja ihanan tuntuista. En olisi arvannut kuvan perusteella sen olevan näin kesäisen väristä. Ihastuin heti ensi silmäyksellä. Heti töissä paketin avattuani ensimmäinen idea oli että itselle jotain, toppi olisi ollut tylsä, joten keksin tehdä siitä hameen. Päivän aikana mietin että minkälaista ja kaavaakin katselin töitten jälkeen,mutta sopivaa ei löytynyt vastaamaan mielikuvaa, joka mulla oli valmiista hameesta.

Ikinä en ole rullapäärmettä tehnyt,mutta päätin silti uskaltaa kokeilla ihanaan kankaaseen jota en halunnut pilata. Suunnitelma oli tehdä pari röyhelöä sekä niskalenkillinen oranssi toppi kaveriksi, mutta hame valmistui seuraavaan aamun rukkaamisen jälkeen,mutta toppi päätyi ufo-laatikkoon takkini kaveriksi,joka valmistuu jossain vaiheessä ehkä :D

Hame oli oikeastaan joka välistä pitempi mitä tuo valmis tuotos ja alhaalla oleva rypytys oli sekä ylemmässä että alemmassa röyhelössä. Leikkasin molemmista palat pois sekä lyhensin molempia helmakappaleita korkeudesta, nyt lopputulos on parempi ja tänään sen jo keliä uhaten laitoin päällekkin, mulla on sentään kesäloma <3
Kesä yllätti mutkin kuten varmaan monet muutkin ja lapseni olivat vailla kesälätsiä, viime viikolla piti häthätää sellaiset surauttaa ja molemmat saivat valita kankaat itse. Esikoisen sain poseeraamaan lakin kanssa, kaavana obn lätsä jolla viime vuonnakin tein. Jännitti että miten saan koon natsaamaan kun molempien viime kesäiset lakit oli pieniä. Summassa kokeilin ja esikoisen lakki olikin sopiva ja pääsi heti käyttöön. Ihanasti sopii kesäksi ostamani oranssit Me&I canvashousut sekä Pompdeluxin collegetakki <3 Sattuipa sopivasti :D

Kankaana muistaakseni robert kaufmannin puuvillaa, en muista mistä ostin, lieblingiltä ehkä, sisäpuolella turkoosia pallopuuvillaa ihanasta  Ompelun Ihanuudesta.
Lähdössä kevään viimeiseen muskariin :)

Neiti valitsi yllättäen vaaleanpunaista puuvillaa omaan lakkiinsa, tämä on selvästi ohuempaa kuin tuo lentokonepuuvilla, joka on taas vastaavasti pinnaltaa kiiltävämpi ja tuo vaaleanpunainen tähti on mattapintaista, pehmeää ja ohutta. Ompelun Ihanuudestä myös :) sisäpinnassa värit toisin päin.
Tästä ei ottanut sovituskuvaa, tuli nimittäin iso ja leikkasin jo uuden lakin,mutta se ei vielä ole valmis. Neiti haluaa silti pitää lakkia vaikka se iso onkin ja jos laitta ranskalaisen letin niin se jopa pysyy päässä :D kankaan ihanuus siis voittaa käytännöllisyyden tässä tapauksessa :)

Risteily lähenee, yritän ehtiä kekkiksen kimppuun vielä ennen kuin sinne lähden, niille jotka ei tiedä mistä puhun niin tässä kuva: (nännikekkonen on siis kankaan nimi, käpynen teetti aluksi vitsistä lähteneestä ideasta kankaan, toinen erä tilauksessa, eli muutkin on tykänny :D )1 kommentti:

  1. Ihanat nuo lätsät, et sattuisi muistamaan mistä lehdestä se kaava on? Mie yritin eilen trikoolippistä tehdä mut ei tullu tarpeeks kiva, täytyy siis jatkaa oikean kaavan metsästystä.

    VastaaPoista