sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mitä lähetin meidän salaiselle ystävälleni??

Meille meidän salainen ystävä lähetti ihanan mekoja ja paidan. Itse lähetin salaiselle ystävällemme ala olevan mekon. Saaja vihjaisi että kesävaatteista heillä on pulaa ja siksi päätin tehdä lyhythihaisen mekon, ajattelin sen menevän vielä syksyllä pitkähihaisen kanssa,jos muuten mahtuu. Yritin vähän saada vihiä saajan äidin vaatemausta vierailemalle hänen blogissaan, jossa oli vielä aika vähän ompeluksia. Fbssä yritin myös katsella, mutta totesin ystäväni kirjoittavan aika vähän. Sitten alkoi jännitys, miten osaan valita sellaisen kankaan että mekkoa tulisi käytettyä. Kaavaksi otin itselle tutun Hoopsin, piirsin koon 98 ja lisäsin helmaan pituutta.

Värin valitsin sillä perusteella, mitä värejä saajan blogissa oli ollut, ruskea vaikutti yhdeltä mieliväriltä. Ajattelin myös, että saaja olisi varmaan käyttänyt ns. normi tyttövärejä enemmän jos niistä pitäisi. Halusin yrittää tehdä applikaatiota ja siihen soveltuvia kankaita valkkasin. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä yksivärinen ruskea etu- ja takaosa
ja tähtitrikoosta hihat,kun en ollut varma tykkääkö saaja niistä. Kävipä niin kivasti että lintuapplikaation valmistuttua havaitsin että olin tehnyt se väärälle puolelle kangasta!! voihan :D Päätin jo heti että uusi on tehtävä,kun en ilkeä lähettää toiselle sellaista mekkoa,jossa etukappale on väärin päin.

Onneksi niin,koska lopputulos oli musta ainakin kiva, halusin linnulle sydänvelourista siivet ja se määritti kanttausten värit. Visiona oli tehdä vielä pinkit leggarit,mutta mun pinkki trikoo oli sävyltään liian tumma ja ruskea trikoo ei olisi riittänyt ja muutenkin olisi tehnyt liian tumman kokonaisuuden.

Tässä tämä nyt sitten on:Mallina meidän neiti, jolla käyttää 92 cm kokoa. Itse olen tyytyväinen, vaikka niitä leggareita en sitten tehnyt. Jännitystä kyllä aiheutti ja suorituspaineita. :D

Lapset oli perjantaina viimeistä päivää perhepäivähoidossa kun hoitotäti jää eläkkeelle. Syksylla koittaa uudet haasteet kun päiväkodin ovet kutsuvat :)

Halusin muistaa hoitotätiä jollakin tavalla, esikoiselta kyselin että mistä hän mahtaisi tykätä. Päädyin tekemään kännykkäpussin,kun esikoinen kertoi että hoitotädillä on simpukkamallinen kännykkä ja ei pussia sekä että hän tykkää kukkasista. Lisäksi tein pari tiskirättiä,niistä en kuvaa napannut,mutta toinen on ruskeasta hurmurista ja toinen paisteesta tehty, eli samoja mitä itselläni on käytössä ja lyhyen kokemukseni perusteella voin sanoa että tosi hyviä ovat :D
Saaja vaikutti iloiselta lahjastaan, mikä teki meidät tekijät iloisiksi <3
Annoimme valokuvan lapsista kehyksissä, kännykkäpussin, tiskirätit, molemmilta itsetehdyt piirrokset/kortit sekä kukkakimpun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti