keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Project SaVaway varjona sekä SaVan salainen ystävä

Fbn ompeluryhmässä oli taas viime perjantaina ompeluhaaste.Tarkoituksena siis ommella kahdessa tunnissa pe aamuna klo 8 avatusta yllätyspaketista jotain. Tällä kertaa oli yllätyspaketin lähettäjänä Selia, paketista löytyi iloisen väristä raitatrikoota, laivaristeilyllä avasin paketin ja varjona puuhaan heti lauantai-iltana ryhdyin. Palan koko oli noin 80 cm x 100 cm ja lisäksi kaivoin laatikosta keltaista tähtitrikoota Ikasyriltä sekä punaista sydäntrikoota. Kankaita oli  rajallinen määrä, heti kärkeen vietin tunnin sovitellen ja leikaten kappaleita.

Ompelin tässä useampana iltana vähän kerrallaan ja laskin että 4 tuntia taisi vierähtää kaikkine merkkien ompeluineen. Iloisen väristä trikoota, ei olisi tullut ehkä muuten ostettua, mutta tykkään näistä kaikista, kankaan riittävyys aiheutti joitakin ongelmia, haluamiani kappaleita en saanut leikattua,mutta hyvä tuli näinkin, neidin leggarit piti leikata väärinpäin että sain kankaan riittämään. Ei haittaa käyttöä.

Kaavoina näissä: cinnamon leggarit, more grey lyhyillä hihoilla, papana helmaresorilla sekä oma paita on itse piirretty, malli on kiva, seuraavan saatan tehdä myös helmaresorilla,mutta pidennän helmaa sekä löysennän resoria pikkasen :)

Koot 110 cm, 92 cm ja XS

Tosta neidin paidasta tuli sen verran kiva, että taidampa tehdä toisenkin jossain vaiheessa..

Lisäksi osallistuin SaVan salainen ystävä vaihtoon, jossa oli ideana ommella jollekkin toiselle "salaisena ystävänä" saajan toiveiden mukainen vaate. Itse ompelin eräälle ystävälle jotain, jonka saan vasta ensi viikolla paljastaa. Meille tuli neidille oktonauttien Peso applikoituna mekkoon. Aivan hurmaava, ihan sanattomaksi veti, hipelöin ainakin viisi kertaa töissäkin pakettia kun niin ihanat meille tuli :D :D Vielä lisäksi meidän esikoinen sai myös paidan yllätysbonuksena. Molemmat lapset tykkäsi tosi kovasti vaatteistaan, vielä kun äiti oppisi tekemään yhtä taitavia juttuja. Tuo värisommittelu ei ole oikein vahvinta alaani,kuten ompeluksista huomaa, en olisi osannut alla olevaa teepparia noissa sävyissä tehdä.

Ihana juttu tämä salainen ystävä, vaikka aikamoisia jännityksen hetkiä tekijänä aiheutti, että tykkääkö saaja, onko oikean kokoinen, olenko tarpeeksi taitava jne. itse olen ainakin saajana todella iloinen, toivottavasti mun salainen ystävä piti paketista :)Aluksi ajattelin että en olisi itse ostanut pilkku kangasta, mutta kun katselin mekkoa ja mulle valkeni että miten sävy sävyyn on kaikki mietitty, niin tuohan on just täydellinen kangas tuohon mekkoon, pitsi, kantit sekä Peson värit, voi kun mulla olis tuollaista silmää. <3

 Ja vielä tuo esikoisen paita, molempien hihojen värit suoraan etukappaleen väreistä, keltainen sekä tumman ruskea, takakappaleena taas tuota vaaleampaa ruskeaa, helman ommel kaksiväristä sekä tuo resori,voi hitsi että on ihana <3. Ehkä mä joskus osaan edes jotain sinne päin :D

Innostuin myös kotikolon oivallusten Emmin esimerkistä tekemään parit tiskirätit joustistilkuista, ihanat värit <3 Näitä lisää :D  Palat on noin 20*25 cm, riippuen tilkun koosta. Pesen nämä ensin pari kertaa, että saan käyttöön.2 kommenttia:

 1. Hienoja ompeluksia teit SaVaWayssä! Ja niissähän sä oot tehny oikein hyviä kuosiyhdistelmiä! :)
  Salainen vaateystävä onkin jännä juttu! Teille näkyi tulevan mieluisa paketti. Me vielä odotellaan postia, mut oon ihan varma, et sieltä tulee jotain ihanaa, josta lapset tykkää varmasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuppuneula :D Toivottavasti olet jo saanut oman salaisen ystävän pakettisi, tosi ihana juttu, vaikka jännitystä aiheuttaakin :)

   Poista