lauantai 24. elokuuta 2013

Prinsessa ja Prinssi

Neiti halusi prinsessamekon (tätä asiaa tietty avitti se, että saimme kutsun prinsessajuhliin ja näin sain kaksi kärpästä yhdellä iskulla, syyskuussa oleviin 3 v-synttäreihin mekko samalla.) Äiti lupasi. Sitten alkoi metsästys: valmismekoista kaikki löytämäni olivat vähintään kokoa 104 cm ja suurempia.  Mistään nettikirppikseltä ei myöskään löynyt sillä hetkellä sopivaa.

Päätin tehdä itse. Netistä löytyi ohje, joka näytti sellaiselta, että ehkä selviän mekon tekemisestä. Nyt piti enää selvittää, että minkä prinsessan mekon se neiti haluaa. Itse olin huomannut että tuhkimo on se prinsessa josta eniten tykkää ja kun neidiltä kysyin että minkä prinsessan mekon haluaa,niin tuhkimonhan hän halusi.

Tarvikkeiden hankinta oli kaikkea muuta kuin helppoa, netistä kun ei tahtonut löytyä loimusamettia, josta nettiohjeen mekon yläosa oli tehty. Lähdin isolle kirkolle kangaskauppoihin(jouduin käymään kaikissa kolmessa että löysin etsimäni), saaliiksi sain valkoista ja vaaleansinistä satiinia, valkoista pitsikangasta sekä vaaleansinistä uimapukutrikoota.

Harmi vaan että kaupassa,josta ostin uimapukutrikoon olikin eri sävyistä vaaleansinistä satiinia myynnissä kuin se josta omani ostin. Havaitsin asian vasta kotona, mutta päätin, että en anna sen häiritä.

Valitsin yläosan kaavan pohjaksi Hoopsin koossa 92 cm. Mittailin että mistä kohtaa helma alkaa suurinpiirtein ja leikkasin yläosan sen pituiseksi. Muotoilin hihat uudelleen. Etuosan ratkaisin toteuttamalla sen niin että leikkasin etukappalee kokonaisena ja ompelin valkoisen satiinin+ pitsikankaan siihen päälle. Mekon sivuille tulevat valkoiset satiini "ryöhelöt" kiinnitin netin ohjeen mukaan. Helman pituuden mittasin neidin mittojen mukaan ja leikkasin 2 leveyttä.

Kaikki meni hyvin KUNNES neiti kokeile mekkoa helman kiinnittämisen jälkeen. Pelkäsin että yläosa jää liian matalaksi ja mekko ei istu, mutta kävikin päin vastoin, mekon yläosa oli liian korkea helmaosaan nähden ja lopputulos oli tosi hölmön näköinen. Pohdin asiaan ratkaisua ja mietin että, jos menisi siitä mistä aita on matalin. Leikkasin yläosan irti helmasta ja saumuroin sen lyhempänä kiinni alaosaan. Tässä vaiheessa oli vielä tarkoitus lisätä helmaan jonkinlainen pätkä kangasta. Nyt mekko oli toosi leveä vyötäröstä, korkeus oli hyvä, keksin vielä fiksuna laittaa kumpparin vyötärölle, lopputulos ei hyvä. Alkoi jo harmittamaan, hieno suunnitelma,mutta mitäköhän tästä vielä tulee. Ratkoja käteen ja purin koko helman irti yläosasta. Sitten leikkasin vielä pätkän alareunasta pois ja kokeilin neidin päälle. Nyt on hyvä. Viimeiset vaaleansiniset satiinit käyttöön ja uutta helmaa leikkaamaan. Valkoista satiinia oli myös rajallinen määrä, että sivu puhvit olisi ollut vielä isommat jo kangasta olis ollut enempi ( tässä vaiheessa olin jo laittanut enemmän rahaa tarvikkeisiin mitä kaupasta valmiina ostettu maksaa, budjetin ylitti yläosan uimapukukangas joka maksoi yli kympin puolen metrin pala,auts! mutta halusin päästä mekkoa tekemään ). Kiinnitin uuden helman ja sovitin neidin päälle. Pituus hyvä, hihat hyvät,mutta vieläkin vyötärö oli liian leveä. Päätin että en anna sen häiritä, niin kova homma riistämisessä oli. Neidille mekko kelpasi ja siksi päätin antaa asian olla. Jos vielä teen toisen joskus jollekkin niin tiedän että mitä ei kannata tehdä. :D
Mulla on vielä hopean väristä kimallenauhaa, mietin vielä että mihin sitä sitten laittaisi, neiti kysyi
Hihoissa on pitsikangas+valkoinen satiini sekä satiininen vinokantti.
Edessä satiinia+pitsikangas myöskin ja kanttaus on samaa trikoota kuin yläosakin.


 


 Helma olisi saanut olla vieläkin kapeampi,mutta ompahan tilaa liikkua :)
Taakse laitoin tarrat, näin oli ohjeessakin ja päädyin samaan, helpoin pukea.Esikoiselle myös jotain: Prinssin viitta. Sain eräältä fbn ompeluryhmän jäseneltä kaavan, jossa oli lumikin ja bellen mekkoihin ohjeet. Lumikin viitta näytti mun mielestä sopivalta prinssin viittaan. Ostin keltaista satiinia, joka taittaa kultaan sekä punaista kangasta ulkopinnaksi. Kaava on kokoa 110 cm ja viitta on 4stä osasta. Oikeat puolet vaan vastakkain ja tämmöinen tuli :) En halunnut ommella reunaa, ettei sauma näy rumasta kummaltakaan puolelta. Näyttää muutenkin paremmalta näin.
Ompelin käsi pient hakaset eteen kiinnitykseksi, seliti pojalle että nämä pitää sitten avata VAROVAISESTI. Jätin kaksikon leikkimään prinsessa- ja prinssileikkiä hetkeksi ja kun jonkin ajan päästä olin laittamassa viitta kaappiin leikin päättymisen jälkeen, niin tietenkin toinen hakanen on jo vääntynyt."en mä tiennyt että se noin herkästi..." Onneksi ostin koko paketin ;DEi kommentteja:

Lähetä kommentti