torstai 26. syyskuuta 2013

Kaivureita ja raitaa itselle

Lasten serkkupoika täytti juuri 2-vuotta ja tiesin pojan pitävän koneista. Heti mieleeni tuli tämä Majapuun ihan kaivurineulos ja siitä tuli huppari.

Kaavana beagle boy (ob 4/2013) koossa 98 cm. Hetken piti pohtia hupparin hupun sisäpuolelle tulevaa trikoota ja kaivelin laatikoita, löytyipä sopivan värinen :D


Kukas se sieltä kurkistaa??? No nännikekkonenhan se :D

  


Esikoselle jo aiemmin näytin kuvaa kaivurineuloksesta ja onneksi tilasin sitä metrin,koska heti kankaan nähtyään halusi hän itselleen myös kaivurihupparin.
Laiskana en jaksanut piirtää kokoa 110 cm samasta mallista ja kokeilin tuota 98 cm ensin päälle ja sitten suurentelin tarpeelliseksi katsomiani mittoja.  Hihat on Majapuun palloneulosta, halusin säästää kaivuria vielä pipon verran. Tässäkin samainen kekkostrikoo vuorena.
 Pengoin lokakuun alussa olevaa kirppistä varten lapsien kaappeja ja esikoisella alkaa olla joitakin lyhyeksi jääneitä paitoja ja housuja. Piti heti tarttua toimeen ja tehdä yhdet turkoosit housut pieneksi menneiden tilalle. Hyvät tuli :D summassa leikkelin taskut :D Kaavana sama kuin ennekin eli high jump 110 cm taskut erilaiset kuin ohjeessa.


 Kokeilin itselleni uusimmassa obn naisten lehdessä ollutta raglanhihaisen paidan kaavaa. Koeversioon käytin erästä kauan laatikossa lojunutta trikoota, kaava oli yllättävänkin hyvä ja uskaltauduin leikkelemään Metsolalta tilaamani oranssi-valkoisen leveäraitajoustofroteen paidaksi. Kokeilin ensimmäisen kerran korkeaa kaulusta, ilman vetoketjua,koska sopivan väristä mulla ei ollut. Kyllä tämä käyttöön pääsee.


Näin jossain kuvan tuosta helmaresorissa olevasta pitsistä ja se näytti mun mielestä niin nätiltä että tein sellainen itsekkin :D kauluksen korkeus ja malli määräytyi jäljellä olevan kangas määrän perusteella, tähän meni nimittäin 70 cm. Enempää ei ollut :)

10 kommenttia:

 1. Aivan huippu tuo Kekkos-vuori!

  VastaaPoista
 2. Tuo pitsi resorissa tulee varmasti kokeiluun itsellekin :) Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti laittaa oikein linkki kuvaan, että mistä idean nappasin mutta en onnistunut löytämään, jäi jostain joskun mieleen että teen joku kerta. Tuntuu vaan että ideoita tulee paljon enemmän kuin ehtii toteuttamaan että osa jopa saattaa unohtua :D

   Poista
 3. Ihania ompeluksia, aivoi voi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni, taitava olet säkin, tuommoisia ihania luomuksia en osaisi edes unissani tehdä <3 oo ylpeä itsestäsi :D

   Poista