tiistai 10. syyskuuta 2013

...kun piti saada takki itselle heti just nyt...

Toukokuussa sain päähäni, että haluan itselleni takin syksyä varten. Puuvillaisen pitkän takin,jossa on tikkivuori. Ainut järkevä kangas,jota oli riittävästi takkiin oli Ikean kettupuuvilla. Takki piti saada heti ja siksi en malttanut kankaan metsästysreissulle vaan päätin että vielä yksi kettutakki ja sitten loppukangas on käytetty, eli ei enää kettutakkeja meille :)

Kaavana SK  3/2010 sadetakkikaava kokoa 34 reilusti kavennettuna.

Takkihan oli valmis jo toukokuussa,mutta tässä tapauksessa pari "pientä ulkonäkövirhettä" sai hurjat mittasuhteet ja takki päätyi UFO-laatikkoon. Olin jo heittämässä takkia roskikseen, kun ajattelin että en ilkeä pitää,mutta ONNEKSI ihana ystäväni  muutama päivä sitten näki vilauksen takista eteisen kaapissa ja sai mut sovittamaan sitä. Ja muistutti siitä että miten kriittisesti sitä suhtautuu omiin tekeleisiin ja pienet virheet ei käytössä haittaa <3

Takissa siis tikkivuori, resori hupun reunassa sekä hihoissa sekä kaksisuuntainen vetoketju. Tässä kankaassa on se kiva,että leikkaamalla eri osat takista eri kohdin kangasta saa ilmetta takkiin kivasti. Tällä kertaa leikkasin oravan kahteen eri kohtaa välttääkseni suurta yksivärista vihreää pintaa.  Hupusta tuli hauska kolmesa osasta kasattuna, tein myös tuulilistan sekä jatkoin sitä eteen sen verran että vetoketju ei paina leukaa, kun käyttää huppua päässä.

Tähän tarvitaan tietenkin sopivan värinne pipo, katsotaan mitä kivaa keksin. Vaaleanpunainen on tosenäköisin väri, mutta nyt majapuun neulokset (pinkki-harmaaraita sekä- kissaneulos) polttelee tuossa laatikossa  :D  Suunnitelma on,mutta ei kaavaa. Lasten peruspertsan ensin valmiiksi ja sitten neulosten kimppuun.

7 kommenttia:

 1. Ihana takki, kelpais mullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuksu, mulle kelpais taas kaikki sun tekemät takit :D

   Poista
 2. Oi vitsi tää on tosi kiva :)!! Miulla on samaa kangasta ollut seinällä tauluna ja edelleen kaksikin palasta jemmassa. Mitähän niistä keksisi ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina, tuosta kankaasta on moneksi :)

   Poista