perjantai 20. joulukuuta 2013

Ompeluaikaa ja paljon :D

Sain ihan yllättäen pari päivää ompeluaikaa, kun mies lähti viemään lapsia joulunviettoon,itse menen junalla perässä. Vaikka tämä jouluviikko onkin rankka töissä, parit joululahjat piti silti tehdä :)

Olin lähdössä seuraavana päivänä pikkujouluihin ihanalla naisporukalla ja vaatevalintaa pähkäillessä sain päähäni että jos tekisi jonkun tunikan. Tilasin aiemmin Paapiiltä ihanaa harmaata pihlaja-neulosta erästä OB:n naisten numerossa olevan ihanana neulosmekon tekemistä varten. Nyt sen aika sitten tuli, kaavana 5/2010 Lana-neulemekko. Piirsin koon 34,mutta sehän olikin aivan liian iso, havaitsin asian vasta hihat jo rypyttäen kiinnitettyäni,onneksi sain pelastettua vaatteen ottamalla hieman sivuilta sisälle. Kangasta ei riittänyt mekkoon,joten tunika sitten tästä tuli :DEdessä pintuck-laskokset juten kaavassa,mutta jouduin kaula-aukkoa muokkaamaan, juurikin kaavan suuruuden takia. Lopputulos oli yllättävän hyvä, aluksi vierastin hihoja,mutta ovatkin aika kivan erilaiset <3 

Tiistaina oli fbn ompeluryhmässa haaste,joka tuli sähköpostissa. Postista paljastui essun kaava,jonka Ottobren työntekijä oli piirtänyt. Tulostin siis reilut 10 A4:ää ja lasten kanssa laitettiin aakkoset järjestykseen että pääsin kaavoja piirtämään. Piirsin koot S, 110/116 sekä 98/104 cm. Kankaita laatikosita löytyi nämä.


Ensimmäisenä valmistui lahjaksi suunniteltu essu oranssista paratiisin puutarha-puuvillasta. Turkoosi pallopuuvilla piristi ihanasti oranssia ja essusta tulikin niin hurmaava että taidan pitää sen itse <3

Essu on kääntömalli,jossa on tasku molemmilla puolilla. Muuten tykkään kovasti, paitsi etuosa olisi saanut olla aavistuksen leveämpi.


Alla vielä pari yksityskohtaa : 

 Eilen pääsin muihin essuihin käsiksi. Lapset valitsivat omat kankaansa. Esikoinen yllättäen tuon turkoosin ja meidän prinsessa pinkin. Vihreä on menossa joululahjaksi, toivottavasti saajan äiti ei ihan hirveän tarkkaan kurki näitä kuvia ;D

Nämä essut on myös kääntömalleja, taskut molemmilla puolilla, tosin hieman eri paikoissa ilmettä antamaan. Kaulalenkki on näissä säädettävissä käyttöikää lisäämässä :)

 Tiedättekö,näistä tuli niin ihania,että en mä tiedä kuka näitä raaskii käyttää leipomisessa oikeasti etteivät tahriinnu, jokainen näistä saa mut iloiselle mielelle <3

Lopuksi vielä pari sätöstä omalla kaavalla ilman hyvää suunnittelua:

neidin nukkeleikkeihin nuken makuupussi sekä Animator-nukelle tuhkimon viitta (kuvassa ruususen päällä,mutta paljastettakoon että tiedän pukin tuovan neidille myös tuhkimo-nuken)

Uskon näiden kelpaavan neidin leikkeihin, mitään kauniita eivät ole, mutta ajavat asiansa :) Nämäkin taidan laittaa lahjapakettiin. Vielä on yksi päivä aikaa ommella,mitähän sitä seuraavaksi??
 

2 kommenttia:

  1. Voi tuo tunika on ihana! Kaava on miullakin piirrettynä, pitää joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanna :D kaava on sitten aika leveä, mittaile hihan suuta myös,se on kanssa oudon iso..pitää itse yrittää uudelleen,jos onnistuisin paremmin kaavan kanssa.

    VastaaPoista