torstai 11. syyskuuta 2014

Loppukesän ja alkusyksyn ompeluksia

Minua pyydettiin kummiksi <3 Jotain lahjusta piti tehdä.  Ottobren jumpsuitin kaavalla ja Hannan ohjeella sain valmiiksi haalarin. Ohje oli tosi hyvä ja selkeä, tuo vetoketju on edelleenkin kompastuskiveni, en taaskaan uskonut että on parempi jättää ne puuhat toisille ;D
Tämä kokoa 62 cm, kankaana Ikasyrin ihanan pehmeä kirahvitrikoo ja sydänvelour <3 <3
 Pahoittelut huonoista kuvista, meinasin ihan unohtaa kuvata koko haalaria, pe iltana sain valmiiksi ja seuraavana päivänä oli ristiäiset, tarkoituksena jatkaa erääseen stadionkonserttiin suoraan kemuista...

Tein lisäksi vielä bodyn ja housut, näistäkään en tajunnut kiireessä ottaa kuvaa, mutta tässä itse saaj poseeraa rennosti asussa :D Housut ja body ovat uusimmasta lehdestä 62 cm.

Olikin niin riittoisa siimeksessä puolimetrinen Tyyne-Esteristä, että tekaisin loppu pätkästä esikoiselle vielä paidan kokoa 116 cm. Kuvassa jo pariin kertaan pestykkin paita, kun piti saada heti päälle suoraan ompelukoneelta, kiva kun eskarilaille kelpasi vielä tämä kangas, taisi sienet olla syynä :D Paidassa etukappale ja toinen hiha siimeksessä, takakappale ja toinen hiha Linneliltä tilattua sinapin väristä trikoota. 

Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä haalari kummipojalle vuorena tämä siimeksessä trikoo, mutta suunnitelma kaatui petroolin resorin tai vetoketjun puutteeseen, enkä  Onneksi omasta varastosta löytyi sentään ruskea vetoketju :)  Esikoinen sai syksyn päiväkodin aloittajaisiksi uuden paidan,elokuun alussa oli vielä niin kesäistä että sai ihan teeppareita tehdä. Empä ollut saanut aikaiseksi aiemmin kuvaa ottaa ja tänne laittaa.
 

Kelien viilennyttyä halusin jotain lämpimämpää päälle. Keksinkin tehdä tunikoiden,mekkojen ja pitkien paitojen jälkeen ihan rehellisen paidan. Majapuun kamomillaheppaneuloksesta paidan. Piristykseksi lisäsin vaaleanpunaista hihansuun resoreihin ja taskuun. Lisäsin myös pienen pätkän pitsiä kaulukseen. Helmaan laitoin pienen kumpparin, en halunnut helman lörpöttävän. 
Neiti sai erään illan pikaompeluksena rimpsuhelmaisen hameen. Kaavaa en käyttänyt, mittasin vyötärön ympäryksen ja leikkelin summissa vaaleanpunaisesta velourista jämäpalasta kappaleen helmaan. Kokosin tämän alhaalta ylöspäin, kappaleiden pituus pienenee ylöspäin mentäessä.


Tässä vielä kuva lupaamastani kemmakkamekosta, ihan painijaselkäinen pitsihelmainen kesämekokn, lisäsin helmaan Tyyne-Esteristä ostamani pitsiä ja tein helmasta tuollaisen pikkuisen kaarevan kokeilumielessä, hyvin sillä sai jammattua Jenni Vartiaisen, Jonnen ja Sannin tahtiin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti