sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Salaista vaatevaihtoa, Noshin perjantain haasteompelu, sekä Roosa-nauhaan

Osallistuin kolmatta kertaa fb:n ompeluryhmän salaiseen vaatevaihtoon. Sain ystävän Tampereelta, jossa on 6 v eskarilainen, lempiväri pinkki ja on tarkka vaatteistaan, kuten varmaan monet sen ikäiset tytöt ovat, meidän neidistä huomaa jo, että hyvää vauhtia ollaan menossa siihen päin. Valitsin "varman" yksivärisen pinkin joustocollegen ja aloin siihen ideoimaan. Saajan äiti oli laittanut listan väreistä,joita tytön ei tule käytettyä. Ajatelin yhdistää violettia pinkin kanssa ja löysin kaapista ribbiresorin= virhe! Sehän ei käyttäydy yhtään niin kuin tavan resori, siinä vaiheessa kun muistin että miten mukava silla olikaan kantata, olisi pitänyt uskoa kerralla, että eihän tämmöinen voi mennä niin kuin strömsössä :D en sitten ollutkaan vähään aikaat ratkonut niin paljon kuin tätä tunikaa tehdessä. Varmaan viikon tätä tein joka ilta :D Onneksi mulla oli kotini lähellä eräs nuori neiti, joka auttoin nappien sekä nappilistan värin valinnassa. Hän oli sitä mieltä, että itse käyttäisi. Napit siis musta ja violetti. Tykkään myös itse väreistä, ainut mikä karmittaa, että kaavassa oli ihanat pussihihat ja en onnistunut saamaan hihansuita saman levyisiksi useista yritykseistä huolimatta. Päädyin leikkaamaan molemmat kantit pois ja lisäämään resorit hihansuihin. Miten se meneekään niin että sitä tulee hirmuisen tarkaksi, kun tekee toisen ompelijan lapselle ja kokee että ei ole osannut tehdä tarpeeksi siistiä. Ja, joka kerta vaatevaihton jälkimainingeissa mietin samoja asioita ja silti aina uudelleen haluaa osallistua :D Haastetta ei helpottanut ollenkaan se tieto, että tyttö on tosi hoikka, rinnanympärys sama mitä meidän rimpulan neidin 4 vuotta. Pelkäsin hirmuisesti, että teen liian ison ja sitten, kun sovitin tätä neidille pelkäsin että siitä tuli kuitenkin liian kapea, kun en saanut meidän esikoiselle sitä mahtumaan. Tässä välissä pyysin salaiseltani vielä tarkistusmittana rinnanympäryksen, että en vaan tehnyt liian pientä :D  Onneksi ainakin sovituskuvan perusteella tunika näytti sopivan hyvin :)
Leggareista sen verran, että nämä olivat numerot kaksi. Edellisena iltana vain valmiiksi ensimmäiset ja olin mallannut neidin halppisleggareideita kaavana, tajusin että eihän tuo raitatrikoo jousta yhtään niin paljon kuin kaavana käytetyt. Ehdin onneksi saada kuvan leggarit valmiiksi vielä iltamyöhällä, että sain laitettua paketin sovittuna päivänä postiin.

Kaavana tässä tunikassa Jänönen paita OB 4/2012 helma muokattuna ja saman lehden leggarit.Meille postitettiin Helsingistä esikoiselle hienon hieno Kai-ninjago huppari, Sinertävän sävyinen pipo mustan ninjan silityskuvalla sekä tumman siniset college housut säädettävällä vyötärönauhalla.  Neidille taas tuli valkoinen pipo pinkeillä raidoilla ja my little pony kuvalla. Lapset oli iloisesti yllättyneitä. Annoin salaisen ystävän itse valita, että kummalle haluaa tehdä. Kun molemmat saivat jotain, oli riemu taattu. Kiitokset sailaiselle ystävällemme <3 :D


Perjantaina oli vuorossa haasteompelu, Kangas tilattiin Noshilta. Paketin sai avata perjantaina ja illalla oli aikaa kaksi tuntia tehdä jotain. Tässä omat laatikoiden aarteet, jotka sattuivat väreistään ihanaan iloiseen ja raikkaaseen raitatrikooseen. Kaikkea ei ollut pakko käyttää ja jotain sai myös "listan ohi" ottaa käyttöön, jos tilanne vaatii. Itse otin pienen varaslähdön, koska halusin ehdottomasti katsoa vain elämää, joka sattui tunnin päällekkäin ompeluajan kanssa. Valitsin kaavaksi hoops 98 cm ja muokkasin siihen helman ja tuollaiset kaksikerroshihat. Halusin pussittavat ylhäältä ja kapoiset alhaalta. Hihat onnistuivatkin oikein mainiosti. Etukappaleen leveä yläosa korostaa makeesti noiden hihojen pussimaisuutta. Ne ei taida ihan päästä oikeuksiinsa noissa kuvissa, mutta tästä tuli tosi kiva, tiesin että helmoja on liian vähän ja ajattelin, että pitsi saattaisi tuoda neidille sopivasti tarvittavaa prinsessamaisuutta. Onnistuin! Oli päällä koko seuraavan päivän. Tämmöisiä tuotoksia ompelimme perjantain aikana. Olipa Nosh vielä teettänyt tarrankin meidän ompeluillan kunniaksi, aika mahtavaa! Tarra siis kuvassa meidän neidin kädessä ;)


 Ja koska tämä mekko meni meidän neidille, eikä tänne 10.10.2014 järjestettävään huutokauppaan Roosa-nauhakeräykseen, päätin noudattaa kankaan myyjän toivomusta siitä, että mahdollisimman moni ompelus päätyisi huutokauppaan myyntiin, tein jäljelle jääneestä soirosta 74/80 cm liivimekkoon Bambin kuvan (kuva mekkotehtaan kirjasta) ja laitan tämän huutokauppaan huudettavaksi. Tämän mekon kaava on OB kesä 2014 muistaakseni. Mekosta tuli tosi kiva, harmi, että kuvassa värit ei ole ihan samat mitä todellisuudessa (onneton kuvaaja,kukahan opettaisi ;) )

 Nyt on leikattuna kasa paitoja, sekä lahjaksi että esikoiselle, niiden kimppuun seuraavaksi :D Syyslomaa odotellessä <3

2 kommenttia:

  1. :)
    Ihania ompeluita, jälleen! Ja tuo vaihtosysteemi kyllä kuulostaa mukavalle, ite en ole vielä koskaan osallistunut. Saa nähä hirviääkö koskaan edes :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mirka <3 , se on mukavaa,mutta hirmuisen stressaavaa ;D

    VastaaPoista