sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Synttärilahjat 3- ja 1- vuotiaille pienille miehille sekä omille käyttöön

Syysloman kynnyksellä piti vähän ehtiä ompelemaankin.  Lasten serkku sai 3-vuotislahjaksi pari paitaa. Siinä sivussa sain samalla esikoiselle tehtyä sarjatyönä pari paitaa. Toiseen paitaan tein uudella kaavalla housut. Tulipa hieno setti :D
 Kaavan piirsin esikoisen kaupasta ostetuista hyvän mallisiksi halpishousuista. Kuvan kitaratrikoo sekä ralliauto trikoo sekä punainen yksivärinen Tyyne-Esteristä, musta joustocollege sekä turkoosi yksivärinen omista varastoista.  Taskujen tikkaus antoi hienon piristyksen muuten niin mustiin housuihin, ja ihan noin selkeä kontrasti ei ole, joka alemmassa lähikuvassa näkyy. Oli muuten hankala saada housuja pois esikoisen jalasta kuvaa varten, melkein joutui lahjomaan ;) Resori siksi pikkasen kuprulla, kun ehti olla jo melkein koko päivän päällä. Molemmat kankaat oli esikoisen valitsemat, oli helppo tehdä,kun tiesi että ovat mieluisia.
 Paidat samalla vanhalla kaavalla. Lahjapaidat leikkasin saman kokoisiksi, mutta lyhensin hihoja ja halmaa. Helpotti työtä,. Sain saajan mitat, jotka vastasivat esikoiseni vyötärön mittaa, niin ei tarvinnut uutta kaavaa alkaa piirtämään :)  Tässä kaksi seuraavaa ovat lahjapaitoja ja tuo alin oli esikoisen toinen paita, toisesta ei ole yksittäiskuvaa, vaan on tuossa sovituskuvassa pelkästään.  Alimmassa paidassa tein takakappaleenkin yksivärisestä, että sain hihoihin riittämään ralliautoa. Esikoinen tykkäsi erityisesti housuista, kyllä se niin vaan on,että musta ja turkoosi yhdistettynä on vaan niin <3  Kätevästi sai neljästä puolen metrin täysleveästä palasta neljä paitaa.

 

   
 Neidille piristykseksi jo pitkään lipaamastani kankaasta mekko samalla kaavalla kuin aiemmin tekemäni vaalean punainen mekko. Neiti oli jo aiemmin kesällä pyytänyt siimeksessä trikoosta mekkoa ja vasta nyt sain sen tehtyä. Papempi myöhään kuin milloinkaan..

 

Ystävän 1 -vuotias sai "mustikkahaalarin" noin kokoa 86 cm. Tässä en käyttänyt varsinaisesti sitä oikeaa Mustikkahaalarin kaavaa joka oli  OB 6/2009 lehdessä, vaan vanhasta (OB 6/2010) sitten piirtämääni haalarikaavaa, joka oli 92 cm leveän ja 98 cm pitkän mukaan piirretty esikoiselle. Hihat ja huppu pois ja lyhensin sek lahjetta, että madalsin yläosaa. Kaava oli valmiiksi jo kahdessa osassa, joka helpotti muokkaamista. Vetoketjuvaraston niukkuus saneli tällä kertaa resorin värin,toisaalta käy sitten kivasti kuosillisen paidan kanssa. Yllättävän hienosti onnistui vetoketju sekä haalarin kaula-aukon kanttaus :)  Haalarin velour omista varastoista, todennäköisesti Itävallasta aikanaan tilattu. Tämän haalarin tein niinkin ajoissa kuin synttäripäivän aamuna, onneksi lapset viihtyi leikeissään suurimmaksi osaksi, niin sain haalarin valmiiksi ennen juhlia. Välillä näinkin, yleensä teen edellisenä iltana, nyt meni ilta tavaroita purkaessa, sekä talvirenkaitten vaihdossa.

 

 


 

2 kommenttia: